Ο Σταν πέταξε έξω τον Τζόκοβιτς!

Gazzetta team
Ο Σταν πέταξε έξω τον Τζόκοβιτς!

bet365

Ναι, ο Στάνισλας Βαβρίνκα ανήκει πλέον στο γκρουπ των μεγάλων! Ο 28χρονος Ελβετός έβαλε φρένο στον βασιλιά του Αυστραλιανού Όπεν Νόβακ Τζόκοβιτς και έκλεισε θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Ο Σταν (Νο.8) επικράτησε με 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7 σε έναν ακόμα επικό αγώνα του με τον Νόλε και βρίσκεται στην τετράδα major τουρνουά για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Και τα κατάφερε αφού έσπασε ένα σωρό σερί του Νο.2 τενίστα στον κόσμο! Ήταν αήττητος για 28 αγώνες στο τουρ, μετρούσε 25 συνεχόμενες νίκες στη Μελβούρνη, 14 συνεχόμενους ημιτελικούς Grand Slam και είχε κερδίσει τον Βαβρίνκα στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις τους! Όλα αυτά μέχρι σήμερα, που ο φίλος του Φέντερερ έσπασε την κατάρα και με πνεύμα πρωταθλητή πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του...

Ο Βαβρίνκα είχε χάσει μετά από σκληρή μάχη τα ματς με τον Τζόκοβιτς για την περσινή διοργάνωση και το τελευταίο US Open και μπορούμε να πούμε ότι προς το τέλος του σημερινού αγώνα όλα έδειχναν πως θα είχαμε το ίδιο σενάριο. Ωστόσο, ο Σταν άντεξε! Με πολύ ψύχραιμες επιλογές στο φινάλε και μεγάλο σερβίς όταν βρέθηκε σε δύσκολες στιγμές, καθάρισε την πρόκριση και τώρα θέλει να γράψει ιστορία περνώντας σε τελικό major τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του. Για να το πετύχει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τόμας Μπέρντιχ...

Ο Τζόκοβιτς, από την πλευρά του, παρότι έκανε ιδανικό ξεκίνημα, βρέθηκε στη συνέχεια πίσω στο σκορ. Στριμωγμένος στα σχοινιά, έπαιξε ψυχωμένα και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά δεν πάτησε στο μομέντουμ του. Πέταξε τις ευκαιρίες του στο καθοριστικό σετ και ένα κακό service game στο φινάλε ήταν αρκετό για να φέρει την καταστροφή. Τέλος, λοιπόν, στο όνειρο για τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στη Μελβούρνη, τέλος και στο εκπληκτικό σερί του στο τουρ. Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα στη συνεργασία του με τον Μπόρις Μπέκερ...

Στο πρώτο σετ, λοιπόν, το συντηρητικό παιχνίδι του Βαβρίνκα έδωσε το δικαίωμα στον Νόλε να μετατρέψει με συνοπτικές διαδικασίες το 2-2 σε 6-2 και να πάρει κεφάλι με 1-0. Έξω από τα νερά του φαινόταν ο Ελβετός και με προβλήματα στο αξιόπιστο backhand του, όμως φρόντισε να ανεβάσει ταχύτητα στη συνέχεια και να γίνει πιο επιθετικός. Δεν εκμεταλλεύτηκε τις τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο 1-1 του δεύτερου σετ, όμως το έκανε στο 3-3 και υποχρέωσε μετά τον Τζόκερ στην πρώτη του απώλεια σετ στη φετινή διοργάνωση.

 

Πλέον ο Τζόκοβιτς ήταν αυτός που φαινόταν παθητικός στο παιχνίδι του και φυσιολογικά ήρθαν τα δύο μπρέικ του Σταν στο τρίτο σετ (2-1, 4-1), που έφεραν και το 1-2. Με την πλάτη στον τοίχο ο Σέρβος, άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και έσπασε το σερβίς αλλά και την ψυχολογία του Βαβρίνκα στο 4-3 του τέταρτου σετ. Ο Ελβετός είχε το προβάδισμα στο service game του με 40-0, όμως ο Νόλε έκανε την αντεπίθεσή του, πήρε το γκέιμ και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το σετ, αν και απειλήθηκε με μπρέικ.

Όλα έμοιαζαν να παίρνουν τον δρόμο τους για τον Τζόκοβιτς, ειδικά όταν έσπασε ξανά τον Σταν και προηγήθηκε με 2-1 στο πέμπτο σετ. Ο Νο.8 τενίστας στον κόσμο έκανε, ωστόσο, το μπρέικ μπακ και παρότι πιέστηκε από τον Νόλε τόσο στο 2-2, όσο και στο 3-3 κατάφερε να μείνει ζωντανός. Χέρι χέρι πήγαν οι δύο τενίστες μέχρι το 7-7 και είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κούρασης στον Βαβρίνκα. Και όμως! Πήρε δύο γκέιμ στη σειρά και έστειλε σπίτι του τον Τζόκοβιτς... Μπορεί ο αγώνας να μην ήταν πολύ υψηλής ποιότητας, αλλά με την εξέλιξή του καθήλωσε για τέσσερις ώρες.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν ισάριθμα αβίαστα λάθη (60) και ο Βαβρίνκα είχε 51 winners έναντι 45 του Τζόκοβιτς. Ήταν μόλις η τρίτη νίκη του Σταν σε 18 αναμετρήσεις με τον Σέρβο!

Ο Βαβρίνκα θα αγωνιστεί κόντρα στον Μπέρντιχ για 14η φορά και υπερτερεί στο head to head με 8-5. Έχει κερδίσει, μάλιστα, στις τρεις τελευταίες συναντήσεις τους. Ασυνήθιστο πρόσωπο, λοιπόν, στον τελικό και μένει να δούμε αν γίνεται να σπάσει η κυριαρχία των Big Four!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα