Για κούπα η Ντομινίκα!

Gazzetta team
Για κούπα η Ντομινίκα!

bet365

Τρέλανε πάλι τη Μελβούρνη η Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα και θα διεκδικήσει κόντρα στη Να Λι τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της!

Η 24χρονη τενίστρια (Νο.20 του ταμπλό) άφησε εκτός Αυστραλιανού Όπεν την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Νο.5) με 6-1, 6-2 σε μόλις 70 λεπτά και έγινε η πρώτη Σλοβάκα στην ιστορία που περνάει σε major τελικό! Εκπληκτική για άλλη μια φορά η Ντομινίκα, δεν άφησε την Πολωνή να πάρει ούτε ανάσα και εξασφάλισε άνετα την πρόκριση. Έριξε έτσι άλλη μια βόμβα στη διοργάνωση, αφού απέκλεισε στον τέταρτο γύρο και τη Μαρία Σαράποβα!

Η Άγκα, από την άλλη, μετά το σόου απέναντι στη Βικτόρια Αζαρένκα, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό Grand Slam. Και ξέρει πολύ καλά ότι δύσκολα θα της ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία, με όλες τις τοπ τενίστριες εκτός μάχης...

Η Τσιμπούλκοβα θα παίξει στον τελικό με την πάντα αξιόπιστη Να Λι (Νο.4) Η 31χρονη Κινέζα έβαλε φρένο στην απίθανη Τζίνι Μπουσάρντ (Νο.30) με 6-1, 6-4 και θα διεκδικήσει για δεύτερη σερί φορά και τρίτη συνολικά το τρόπαιο στη Μελβούρνη. Θα προσπαθήσει, δηλαδή, να σηκώσει τον δεύτερο major τίτλο στην καριέρα της, μετά το Ρολάν Γκαρός το 2011.

Αξίζουν, πάντως, δύο λόγια για την 19χρονη Καναδή. Με ωριμότητα... 30χρονης κατάφερε να γράψει ιστορία με τη συμμετοχή της στα ημιτελικά και σίγουρα είναι ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου τένις. Η πορεία της δεν ήταν τυχαία... Διαθέτει ολοκληρωμένο παιχνίδι και θεωρούμε ότι η Μελβούρνη ήταν μόνο η αρχή! Τη Δευτέρα θα τη δούμε να κάνει άλμα στα rankings.

Λι και Τσιμπούλκοβα έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν και η Κινέζα έχει μόνο νίκες. Από τη Σλοβάκα, όμως, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε! Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε νέα νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα