ΑΕΚ – Διομήδης 25-27
Σε μια επεισοδιακή σειρά, που ευτυχώς ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά χωρίς έκτροπα, οι Αργίτες στέρησαν από την Ένωση το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ στην ιστορία της, που θα ήταν ρεκόρ για την ιστορία της Α1 και επέστρεψαν στο θρόνο δύο χρόνια μετά τον παρθενικό τους τίτλο το 2012.
Έχοντας υποστεί σερί έξι ήττες μέσα στη σεζόν πριν από τους τελικούς, ο Διομήδης κατάφερε να «επιστρέψει» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και με «διπλό» να πάρει τη… ρεβάνς για το χαμένο πρωτάθλημα του 2013 στην έδρα του.
Ουσιαστικά ο τελικός διεξήχθη σε ουδέτερο γήπεδο, μετά τα επεισόδια της 30ης Μαΐου στην Κυψέλη και την τιμωρία της ΑΕΚ, που έδινε έτσι ίσες πιθανότητες στις δύο ομάδες από τη στιγμή που δεν υπήρχε η παρουσία φιλάθλων. Με κορυφαίο στην επίθεση τον Μάλλιο και εξαιρετικό κάτω από τα δοκάρια τον Νούγκοβιτς και στο τέλος τον Λοΐζο που απέκρουσε πέναλτι σε καθοριστικό σημείο, το συγκρότημα του Δημήτρη Δημητρούλια έφτασε στον θρίαμβο, βάζοντας φρένο στην Ένωση.
Παράπονα από τη διαιτησία είχε η ΑΕΚ ενώ στο τέλος της αναμέτρησης… άναψαν τα αίματα, με τους αθλητές των ηττημένων να κάνουν τα παράπονά τους στους διαιτητές, αλλά και στον πρόεδρο της ΟΧΕ, Παντελή Χατζηιωάννου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τελικός χαρακτηρίστηκε από σκληρά μαρκαρίσματα –ευτυχώς οι αθλητές περιορίστηκαν μόνο σε αυτό- με τον Διομήδη να πατάει καλύτερα στα πόδια του μετά το αρχικό 4-2 από την ΑΕΚ. Οι Αργίτες με ένα μικρό σερί πήραν το προβάδισμα με 6-4, ενώ μέχρι και το ημίχρονο οι δύο ομάδες βάδιζαν γκολ-γκολ, με συνεχείς εναλλαγές του σκορ, μέχρι και το 12-12 στην ανάπαυλα. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, όμως ο Μπακαούκας αστόχησε σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ράκσεβιτς τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε μαζί και η πίεση που άσκησε ο Διομήδης, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε αρκετά λάθη, ενώ ήταν και αρκετές οι επιθετικές προσπάθειες που χάθηκαν για τους παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη, είτε γιατί η μπάλα έβρισε δοκάρι είτε γιατί ο Νούγκοβιτς δήλωνε πάντα παρών κατεβάζοντας τα ρολά ακόμη και σε εκτελέσεις πέναλτι, έχοντας 50% ευστοχίας στις επεμβάσεις.
Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Διομήδη να αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ και με περίσσια αυτοπεποίθηση να πάρει τον έλεγχο, μετά το 15-14 από τον Ζούγιοβιτς. Με ένα σερί 4-0 οι Αργίτες βρέθηκαν να προηγούνται με 15-18, χωρίς να κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω. Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της μειώνοντας στο τέρμα σε αρκετές περιπτώσεις (19-20, 23-24, 24-25), όμως ο Μάλλιος, που ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και στους τρεις τελικούς, φρόντισε να πάρει την κούπα μαζί του με 12 συνολικά τέρματα, μαζί και τον τίτλο του MVP!
ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 25-27
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-5, 7-7, 9-8, 11-11, 12-12 (ημχ), 15-14, 15-18, 17-19, 20-22, 24-25, 25-27
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 5, Μπακαούκας 1, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης 3, Σανίκης, Αλβανός 2, Καρυπίδης 4, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 1, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 12, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 4, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης 6, Χατζηκωνσταντίνου, Κολυτούμπας.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Χασκής, Κόκκινη: 60' Ράκσεβιτς (κινήθηκε απειλητικά και βιαιοπράγησε κατά του διαιτητή Μπέτμαν), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 1/4-7/8.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
