Στο EHF Cup ΑΕΚ και Διομήδης

Στο EHF Cup ΑΕΚ και Διομήδης

Gazzetta team
Στο EHF Cup ΑΕΚ και Διομήδης

bet365

Ελληνική εκπροσώπηση δεν θα υπάρξει στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, αφού ο Διομήδης δήλωσε συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης μαζί με την ΑΕΚ που θα μετάσχει υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την τελική κατάταξη, ο Διομήδης ως πρωταθλητής θα λάμβανε μέρος στα προκριματικά της μεγάλης διοργάνωσης του χάντμπολ ωστόσο ήταν αδύνατον να για τους «λύκους» λόγω οικονομικού θέματος κι έτσι στο Άργος επέλεξαν το EHF Cup όπου θα μετάσχουν μαζί την ΑΕΚ, αν καταφέρει τελικά η Ένωση να ξεπεράσει τους σκοπέλους, αφού η συμμετοχή της δεν θεωρείται δεδομένη.

Πρόστιμο από πέρυσι και απόρριψη της έφεσης

Είναι άγνωστο αν αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ μπορέσει να σταθεί ακόμη και στο νέο πρωτάθλημα, αφού το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την έφεση που κατέθεσε για την μείωση των 6 αγωνιστικών και του προστίμου των 80.000 ευρώ που της επιβλήθηκε λόγω των επεισοδίων στην Κυψέλη στις 30 Μαΐου, λίγο πριν την έναρξη του τρίτου τελικού που αναβλήθηκε τελικά. Πέραν αυτού έχει +2 αγωνιστικές από τον πρώτο τελικό, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει σχεδόν τα μισά ματς της κανονικής περιόδου χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της.

Τεράστιο το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος και μάλιστα σε μια περίοδο που ουσιαστικά η Ερασιτεχνική παραπαίει και δεν υπάρχει κανείς να στηρίξει το τμήμα, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Λαζόπουλου. Εκτός των παραπάνω υπάρχει ακόμη και το πρόστιμο των 10.000 ευρώ από την περσινή τιμωρία, λόγω των επεισοδίων που έγιναν ενώ η ομάδα αγωνιζόταν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι λοιπόν άγνωστο αν η ΑΕΚ καταφέρει να «αναπνεύσει» και να προχωρήσει και στο νέο πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Ευρώπη.

 

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης, ο ΑΣΕ Δούκα και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου θα αγωνιστούν στο Challenge Cup ως πρώτη και δεύτερη ομάδα αντίστοιχα.

Στις Γυναίκες η πρωταθλήτρια ΟΦ Νέας Ιωνίας επέλεξε να αγωνιστεί στο EHF Cup ως πρώτη ομάδα. Στο ίδιο κύπελλο θα αγωνιστεί και η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας ως δεύτερη ομάδα, ενώ στο Challenge Cup θα συμμετάσχουν ο Αμύντας Αμυνταίου ως πρώτη ομάδα και ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ως δεύτερη ομάδα.

Μετά από ενημέρωση του σωματείου ΠΑΟΚ ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων, η ΕΗF παραχώρησε στην ΟΧΕ μια ακόμα θέση στο Challenge Cup στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα της Ορμής Λουξ ως πρώτη επιλαχούσα (6η θέση στην Α1 Γυναικών).

Οι συμμετοχές όλων των ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα θα οριστικοποιηθούν μετά την οριστική υποβολή δήλωσης συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) στις 7 Ιουλίου και κατόπιν εγκρίσεως της.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα