Ρεκόρ και όριο η Πεσιρίδου

Gazzetta team
Ρεκόρ και όριο η Πεσιρίδου

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στο ΟΑΚΑ, κλείνοντας θέση στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης με νέο ρεκόρ.

Ο καιρός δεν βοήθησε πολύ στις προσπάθειες των αθλητών, ωστόσο οι καλές εμφανίσεις και επιδόσεις δεν έλειψαν. Ο τελικός στα 100μ με εμπόδια γυναικών έγινε υπό βροχή, αυτό όμως καθόλου δεν ενόχλησε την Ελισάβερ Πεσιρίδου και την Μαρία Πιννή, οι οποίες τερμάτισαν αμφότερες σε 13.36 και βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Η πρώτη μάλιστα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. «Μετά την πρωινή εμφάνιση απογοητεύτηκα. Ειπα θα μπω να τρέξω και ότι γίνει. Ο συναγωνισμός όμως με βοήθησε πάρα πολύ. Μόλις είδα την Μαρία (σ.σ Πιννή) μπροστά μου ανέβασα ρυθμό. Μετά τον τραυματισμό έμεινα λίγο πίσω κι αυτό έχει ως συνέπεια να είμαι αργή στα πρώτα μέτρα», είπε η Πεσιρίδου.

Χαλαρά ο Φιλιππίδης

Από τα πρόσωπα του απογεύματος ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος νίκησε στο επί κοντώ με άλμα στα 5,60 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,32 μ., όπου χρειάστηκε τρία άλματα, στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,42 μ., 5,52 μ. και 5,60 μέτρα. Στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 5,70 μ., όπου έκανε καλά, αλλά άκυρα. Δεύτερος με 5,42 μ., ήταν ο Κύπριος Νικαδρος Στυλιανού και τρίτος ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (5,30 μ.).

Πρώτος τίτλος για Μάστορα

 

Τρεις σπουδαίοι άλτες του παγκόσμιου στίβου ήταν παρόντες στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, με τον Αντώνη Μάστορα να στέφθηκε νικητής με καλύτερο άλμα στα 2,26 μ. και απέσπασε τον πρώτο του τίτλο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 2,32 μ., προκειμένου να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Δεύτερος με 2,16 μ. ήταν ο Κώστας Μπανιώτης, που γύρισε το πόδι στο Αργος Ορεστικό και στον σημερινό αγώνα δεν μπόρεσε να αποδώσει όπως θα ήθελε. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, στη συνέχει άφησε τα 2,19 μ. και συνέχισε στα 2,22 μέτρα. Εκτός συναγωνισμού, ο Κυριάκος Ιωάννου ξεπέρασε τα 2,16 μέτρα.

Με άλμα πάνω από τα 17,00 μ. ήθελε να συνδυάσει τη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα ο Δημήτρης Τσιάμης, που τελικά περιορίστηκε σε ένα χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 16,73 μέτρα. Ο αθλητής του Φρανσουά Ντοφέν είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 15,47 μέτρα. Από τις εκπλήξεις της ημέρες ήταν ο Δημήτρης Μπαλταδούρος που προσγειώθηκε στα 16,45 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Τρίτος με 16,05 μ. ήταν ο Παύλος Μπόφτσης.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του ο Δουβαλίδης

Στα 110μ με εμπόδια ανδρών, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει νικητής στα 110 μ. εμπ. με 13.49, δίχως όμως να ικανοποιήσει τον εαυτό του: «Ηθελα να κάνω μια κούρσα σαφώς γρηγορότερη. Εχω μια φλεγμονή που μου δημιουργεί προβλήματα στην προπόνηση. Θα μπω στα 200 μ. και έπειτα θα συνεχίσω την προετοιμασία μου για τη Ζυρίχη», είπε ο Δουβαλίδης.

Παλικαρίσια εμφάνιση από την Δέσποινα Μουρτά στα 400 μ., που στην δυσκολότερη στιγμή της κούρσας, στα τελευταία 50 μέτρα, βρήκε τις δυνάμεις όχι μόνο να πλησιάσει τις προπορευόμενες αθλήτριες, αλλά να τις νικήσεις. Η νεάνιδα αθλήτρια τερμάτισε σε 54.70 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και για μια ακόμη φορά φέτος έδειξε πως το μέλλον της ανήκει. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η δεύτερη της κούρσας Αργυρώ Πιντή που πέτυχε 54.82.

Έξι τίτλοι για την Κοκλώνη

Στα 100 μ. των γυναικών η Γεωργία Κοκλώνη έφτασε τις έξι νίκες στη διοργάνωση. Η πρωταθλήτρια, του Δημήτρη Φιλίνδρα τερμάτισε σε 11.58 και άφησε δεύτερη τη Μαρία Γάτου με 11.64 και τρίτη τη Μαρία Μπελιμπασάκη με 11.65.

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, που επικράτησε στα 100 μ. με 10.38 (-0,1) και άφησε υποσχέσεις για την κούρσα των 200 μέτρων. Ο Μάκης Στεργιούλης μετά το 10.22 του προκριματικού, τερμάτισε σε 10.43 στην δεύτερη θέση. Τρίτος με 10.54 ήταν ο Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ σημείωσε η Χάιδω Αλεξούλη, που ήταν πρώτη στο μήκος με 6,29 μ., επίδοση που σημείωσε στην δεύτερη προσπάθεια της. Στον ίδιο γύρο προσπαθειών, η Ευαγγελία Γαλένη προσγειώθηκε στα 6,22 μ. και η Εφη Κολοκυθά στα 6,06 μέτρα.

Ο Ανδρεάς Δημητράκης προσπάθησε να κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όμως, το γεγονός ότι έτρεξε μόνος του στο μεγαλύτερο μέρος των 1.500 μ. τον επηρέασε. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου τερμάτισε πρώτος σε 3.41.29, δεν τερμάτισε ο Κώστας Νακόπουλος, που υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο.

Στα 400 μ. των ανδρών ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης πήρε τη νίκη με 47.73. Δεύτερος με 47.88 ήταν ο Πέτρος Κυριακίδης, που επέστρεψε από τραυματισμό και τρίτος ο Δημήτρης Γράβαλος με 48.08.

Πρωταθλήτρια η Αναγνωστοπούλου

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου σε μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις πριν το κορυφαίο γεγονός της σεζόν, το Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, περιορίστηκε σε βολή στα 53,49 μ., που ήταν αρκετή για να της δώσει το χρυσό μετάλλιο. Στη σφυροβολία η Βαμβουκάκη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και με 57,80 μ., κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της την νεάνιδα Δήμητρη Ζώτου που πέτυχε 54,46 μέτρα.

Στα 1.500 μ. των γυναικών η Ελένη Θεοδωρακοπούλου ήταν πρώτη με 4.29.64, στα 3.000 μ. στιπλ ανδρών επικράτησε ο Μίνο Οργκες με 9.14.87 και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Μαρία Παρδαλού με 10.27.69. Ατομικό ρεκόρ για την Μαρία Ζωγραφάκη, που ακολούθησε με 10.54.79.

Στη βαθμολογία των ανδρών προηγείται ο Ελευθέριος Βενιζέλος με 75 β., ακολουθεί ο ΟΣΦΠ με 66 και ο Τρίτων με 61. Στις γυναίκες στην πρώτη θέση της πρώτης ημέρας είναι η ΑΕΚ με 80, ακολουθεί ο Ηρακλής με 59, η Κηφισιά με 53.

Στην 4Χ100 μ. των γυναικών πολύ καλή εμφάνιση από τον ΓΣ Κηφισιά που με τις Παπαχρήστου, Κατσικογιάννη, Τσιουτσιουμάνου και Πεσιρίδου τερμάτισε σε 46.35. Εξαιρετική επίδοση, από την τετράδα του Ελευθέριου Βενιζέλου με τους Σαισανά, Χατζηδημητρίου, Νυφαντόπουλο και Ρουσσάκη να τερματίζουν σε 41.12.

Στη διάρκεια των αγώνων και με αφορμή την 100η διοργάνωση των ανδρών, τιμήθηκαν οι νικητές στις διοργανώσεις που προηγήθηκαν. Παλιές μορφές του ελληνικού στίβου βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο κι έγιναν "ένα" με το νέο αίμα του ελληνικού στίβου.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα