Mατιέ: «Δεν σέβομαι τον Ντιμιτρόφ»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Mατιέ: «Δεν σέβομαι τον Ντιμιτρόφ»

bet365

Ο Γκριγκορ Ντιμιτρόφ νίκησε τον Πολ Ανρί Ματιέ 4-6, 7-6 (2), 6-2 στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του ABN AMRO World Tennis Tournament, με τον αντίπαλο του να δηλώνει ότι δεν τον έχει σε κανέναν σεβασμό.

Ο Ντιμιτρόφ βρέθηκε με πλάτη στον τοίχο στο ολλανδικό τουρνουά, όταν έμεινε πίσω με σετ και με μπρέικ και χρειάστηκε να σώσει δύο ματς πόιντ στο αντίπαλο σερβίς για να μείνει τελικά ζωντανός στο σετ (4-6, 4-5).

Η φάση ωστόσο που προκάλεσε την μήνι του αντιπάλου του ήταν στο ξεκίνημα του τάι-μπρέικ. Στον 1ο πόντο ο Ματιέ παρολίγον να κάνει μίνι μπρέικ, με ένα βαθύ χτύπημά του να βρίσκει γραμμή. Ο Ντιμιτρόφ άφησε τη φάση και ζήτησε τσάλεντζ, αλλά την ίδια στιγμή ο κριτής γραμμών έδωσε άουτ, έστω και καθυστερημένα.

Ο Γάλλος τότε υποχρεώθηκε να κάνει εκείνος τσάλετζ και δικαιώθηκε, αφού η μπάλα είχε βρει γραμμή. Σε αυτή τη φάση ο Βούλγαρος θα μπορούσε στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας να δώσει τον πόντο στον αντίπαλό του, ωστόσο ανέβηκε γρήγορα στο φιλέ και ζήτησε επανάληψη από τον διαιτητή. Εκείνος έδωσε πράγματι επανάληψη και ο Ματιέ έγινε έξαλλος, με αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα να δηλώνει: «Δε σέβομαι καθόλου τον Ντιμιτρόφ για τη συμπεριφορά του σε εκείνο το σημείο. Είναι τραγελαφικό, τόλμησε να ζητήσει από τον διαιτητή να επαναληφθεί ο πόντος. Δε θα μπορούσα να παίξω καλύτερα εκείνον τον πόντο. Έκανα το τέλειο παιχνίδι μέχρι τότε. Έπαιξε με τα μάτια κλειστά στα match points. Σε δύσκολες στιγμές σαν κι αυτές, προσπαθείς να παίξεις περισσότερο ενάντια στον εαυτό σου».

Για την ιστορία ο πόντος επαναλήφθηκε και ο Ντιμιτρόφ κράτησε το σερβίς του εκείνη τη φορά, για να κάνει στη συνέχεια δύο διαδοχικά μίνι μπρέικ.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα