Aλμα τελικού για Τεντόγλου, πρόκριση για Αναστασάκη, Σκαρβέλη

Δήμος Μπουλούκος
Aλμα τελικού για Τεντόγλου, πρόκριση για Αναστασάκη, Σκαρβέλη

bet365

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με άλμα 8.15 προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Προκρίθηκαν στους τελικούς και οι Αναστασάκης, Σκαρβέλης.

Ενα άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του μήκους, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Με άλμα στα 8,15 μ. (1,3) προκρίθηκε στον τελικό της Τετάρτη επιβεβαιώνοντας ην εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και απέδειξε ότι είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Ο σημερινός ήταν ο ένατος αγώνας του Τεντόγλου με άλμα πάνω από τα 8,00 μ. και ο έβδομος πάνω από τα 8,15 μέτρα. Ο 20χρονος αθλητής έχει φέτος ατομικό ρεκόρ 8.24.

Θέση στον τελικό της σφυροβολίας πήρε και ο Μιχάλης Αναστασάκης καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία του στην τρίτη θέση του α΄γκρουπ με 75,61 μ. Ο Αναστασάκης είχε ακόμη βολές στα 73,72 μ. και 72,87 μ. και τελικά προκρίθηκε με την 5η επίδοση.

Η τρίτη πρόκριση της πρεμιέρας ανήκει στον Νικόλα Σκαρβέλη που για δεύτερη διαδοχική φορά θα δώσει το παρών στον τελικό της σφαιροβολίας σε Ευρωπαϊκό. Ο αγώνας της σφαιροβολίας έγινε στο κέντρο στο "european mile" εκεί όπου θα χτυπά η καρδιά του Βερολίνου στη διάρκεια των αγώνων. Η προσέλευση του κόσμου ήταν - δικαιολογημένα - μικρή στο Ολυμπιακό στάδιο, όχι όμως και στον προκριματικό της σφαιροβολίας, όπου ο παλμός ήταν έντονος, η μουσική δυνατή και ο κόσμος ενθουσιώδης.

Ο Σκαρβέλης μπήκε στον αγώνα δυνατά και με 19,91 μ. έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής μας συνέχισε τον αγώνα του με 19,73 μ. και τον ολοκλήρωσε με το εντυπωσιακό 20,24 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ (προηγούμενο 20,12 μ.) και την έβδομη καλύτερη βολή της καριέρας του. Μάλιστα, ο Σκαρβέλης εκτέλεσε την τρίτη του βολή με την μουσική του Ζορμπά στα ηχεία. O Σκαρβέλης προκρίθηκε με την έκτη επίδοση και θα έχει την ευκαιρία στον αυριανό τελικό (21.33) να κυνηγήσει μια καλή βολή και ένα καλό πλασάρισμα.

Αντιθέτως, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος κατέλαβε την τρίτη θέση στην 2η προκριματική σειρά των 100 μέτρων με 10.44, επίδοση που ήταν η 19η και δεν συνεχίζει. Αποκλείστηκε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη που τερμάτισε στην έβδομη θέση της σειράς της στα 100 μ. με 11.63

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα