Κι όμως, ο ΠΑΟ γυρίζει!

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Κι όμως, ο ΠΑΟ γυρίζει!

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα, που “το γυρίζει” κι αρχίζει να μεταμορφώνεται σε κανονική ομάδα.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έκανα την “το γυρίζει ο ΠΑΟ;” ερώτηση στο twitter. Και πήρα, κατά πλειοψηφία, την “πλάκα κάνεις;” απάντηση, διανθισμένη από το χιούμορ ανθρώπων που δεν έβλεπαν αυτό που ερχόταν στο β' ημίχρονο, δηλαδή το καλύτερο διάστημα του Παναθηναϊκού στο φετινό Europa League. Αυτές οι απαντήσεις δείχνουν και το μέγεθος της έκπληξης και της ευχαρίστησης που προκάλεσε στους φίλους του Παναθηναϊκού η εμφάνιση των πρώτων 30' λεπτών του β' ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε επειδή η δουλειά του ήταν πολύ δύσκολη, επειδή η τύχη του γύρισε την πλάτη και έστειλε την μπάλα στην πλάτη του Καρνέζη, αλλά και επειδή δεν είχε έναν ικανότερο από τον Τοτσέ στη θέση του εκτελεστή. Μπορεί όμως να νιώθει πολύ καλά με τον εαυτό του, διότι εγκαταλείπει το Λονδίνο με την αίσθηση ότι προοδεύει.

Η εμφάνιση του β' ημιχρόνου περιείχε συστατικά που καιρό τώρα έλειπαν από τη συνταγή του Παναθηναϊκού. Συνοχή, πιεστικό μαρκάρισμα ψηλά, καλή μετάβαση από τη φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης, ανάπτυξη από τα άκρα, καλή ανασταλτική συμπεριφορά στον άξονα, σταθερά κοψίματα από τους κεντρικούς αμυντικούς. Με αυτό που έδειξε από το 46' έως το 76' ο Παναθηναϊκός είναι βέβαιο ότι προσκάλεσε πολύ περισσότερο κόσμο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διότι η ομάδα του Ρότσα έδειξε στον κόσμο όσα (κυρίως ομαδικά στοιχεία) είχε πάψει να δείχνει στην τελευταία εποχή του Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε κερδισμένος και επειδή στο “White Hart Lane” δοκίμασε ένα είδος παιχνιδιού όμοιο με αυτό που θα πάει να κάνει την Κυριακή: έσφιξε τον άξονά του ανασταλτικά, πήρε το πλάτος για να επιχειρήσει να αναπτυχθεί και οριζόντια ώστε να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά των επιθετικών που διαθέτει, δοκίμασε να βγάλει πίεση στην μπάλα για να προκαλέσει λάθη των αντίπαλων αμυντικών. Εκανε πάνω κάτω όσα δεν έκανε στο παρελθόν, όσα του έλειψαν, όσα πρέπει να κάνει για να γίνει πιο ανταγωνιστικός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.