Cine therapy
Η διαφορά ανάμεσα στον χειμώνα και το καλοκαίρι είναι ότι τον χειμώνα πηγαίνεις να σε ένα έργο που παίζεται σε κάποιο σινεμά ενώ το καλοκαίρι πας σε ένα σινεμά που παίζει κάποιο έργο. Ανάμεσα στα all time best σινεμά είναι το Αθηνά Piscine Ideal στο Χαλάνδρι.
Το Αθηνά βρίσκεται καμιά 200αριά μέτρα από την πλατεία του Χαλανδρίου προς Κηφισίας. Είναι σινεμά ταράτσας, Δηλαδή όχι ιδανικό αφού στις μεγάλες ζέστες το μπετόν ανάβει. Αλλά το μειονέκτημα της ταράτσας αναπληρώνει ο χαρακτήρας. Από την παλιομοδίτικη είσοδο, με την κάθετη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο που σου δίνει την εντύπωση ότι εσύ και κάποιοι άλλοι εκλεκτοί το ανακάλυψαν μέχρι την διακόσμηση και το σερβίς που είναι μοναδικά.

Τα πλάγια της ταράτσας είναι καλυμμένα από φυτά, που από κάτω τους έχουν καναπέδες περιστοιχισμένους από κλουβιά μανουάλια καιlanterns με ρεσό. Τα οποία ρεσό πριν αρχίσει το έργο ανάβει ένας μεσήλικας Αιθίοπας ή Σομαλός. Ο οποίος εκτός από τα ρεσό βάζει μαξιλαράκι πάνω και κάτω στο κάθισμα που πηγαίνει ο θεατής. Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μοιάζει λιγότερο με σινεμά και περισσότερο με εναλλακτική ταράτσα της δεκαετίας του ’80.

Το έργο ήταν συνειδητή επιλογή για να με βγάλει από την μπίχλα των ημερών. Το «Μην Ενοχλείτε, Παρακαλώ» του Πατρίκ Λεκόντ. Η ιστορία ενός επιτυχημένου οδοντίατρου που σε μια υπαίθρια αγορά του Παρισιού βρίσκει έναν σπάνιο δίσκο τζαζ, που έψαχνε όλη του την ζωή και γυρίζει αμέσως σπίτι να τον ακούσει. Και πέφτει σε μία κέντα Κοέλιο, που το σύμπαν έχει συνωμοτήσει να μην τον αφήσει να ακούσει τον δίσκο. Από την γυναίκα του που του ομολογεί μια απιστία που έκανε πριν 30 χρόνια, μέχρι την γκόμενα του και καλύτερη φίλη της γυναίκας του που αποφασίζει να ομολογήσει τα πάντα. Από σενάριο οι χαρακτήρες είναι τόσο περίπλοκοι όσο σε ένα τούρκικο σίριαλ, από ηθοποιία η μπαλαφάρα πάει σύννεφο και από σενάριο δεν πνίγεται ποτέ αφού τραβιέται από τα μαλλιά του. Το τέλειο δηλαδή έργο στο τέλειο σινεμά σε μια εποχή που τα μεγαλύτερα θρίλερ παίζονται στις οθόνες των ΑΤΜ.

Υ.Γ Μία παρουσία στο έργο που έχει πλάκα είναι της Ρόσι ντι Πάλμα. Είναι η ισπανίδα με την μυτόγκα, πρωταγωνίστρια στις ταινίες του Αλμοντοβάρ. Πρέπει να έχει πλακωθεί στα βάρη γιατί έχει γίνει σαν σφίχτης. Η άλλη είναι ο δεύτερος ρόλος του Πορτογάλου υδραυλικού που κάνει ότι είναι Πολωνός. Εχει κοπιάρει το στιλ του Μανουέλ, του ισπανού σερβιτόρου από το Fawlty Towers και το κάνει άψογα.
Υ.Γ 1 Το Αθηνά κάθε Δευτέρα έχει προσφορά δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Με τα λεφτά του δευτέρου εισιτηρίου να μετατρέπονται σε μπύρες.
