Ψάρι αξίας... 565,000 ευρώ
Οι ψαράδες ανέκαθεν δυσκολεύονταν με τα οικονομικά τους, καθώς το ψάρεμα είναι μια επίπονη και συχνά επικίνδυνη δουλειά, όμως στην Ιαπωνία, φαίνεται ότι έχουν άλλα μέτρα και σταθμά, με αποτέλεσμα ένας ερυθρός τόνος να πουληθεί... μισό εκατομμύριο ευρώ! Με χίλιους τέτοιους, θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας!!!
Ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 565.000 ευρώ, σε δημοπρασία που έγινε στην ψαραγορά του Τσουκίτζι στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη του κόσμου.
Το ψάρι αυτό των 269 κιλών, που αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι (βόρεια Ιαπωνία), αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.
"Ήθελα να πάρω τον καλύτερο τόνο για να τον φάνε οι γιαπωνέζοι πελάτες και όχι ξένοι", δήλωσε ο νικητής της δημοπρασίας.
Τώρα εμείς τι να πούμε; Προφανώς έχουν λεφτά για πέταμα αυτοί οι Ιαπωνέζοι…
Πηγή: radar.gr
