Η διατροφική αξία του φραπέ

Τυχαία νομίζετε οι Θεσσαλονικείς είναι όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι; Ο στιγμιαίος καφές πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη του 1938 στην Ελβετία. Από τότε ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και εξελίχθηκε στο γνωστό αγαπημένο μας ρόφημα.
Η κρύα όμως μορφή του στιγμιαίου καφέ, ο γνωστός σε όλους φραπές, δημιουργήθηκε στη χώρα μας. Το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένας εργαζόμενος έκανε τη μεγάλη «ανακάλυψη».
Ανακάτεψε στο σέικερ στιγμιαίο καφέ με κρύο νερό. Από τότε, το παγωμένο ρόφημα στιγμιαίου καφέ διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο και ταυτίστηκε με την ελληνική κουλτούρα.
Περισσότερα στο www.kamarinia.gr