Πινγκ Πονγκ: Με οκτώ πρωταθλητές Ελλάδος το πανελλήνιο ανδρών - γυναικών στη Σαλαμίνα

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Σγουρόπουλος, Τόλιου

bet365

Στη Σαλαμίνα θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 22-24 Μαρτίου το 76ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο πινγκ πονγκ.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, η σπουδαιότερη και πιο ιστορική ατομική διοργάνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., έρχεται στη Σαλαμίνα να τραβήξει όλη τη προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σε αγωνιστικό επίπεδο εγγυάται πλούσιο θέαμα και έντονο συναγωνισμό.

Είναι απολύτως ακριβές να ειπωθεί ότι η 76η διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 22-24 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Ολυμπιονίκης «Νίκος Γραμματικός», συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Είναι ενδεικτικό ότι θα δώσουν το «παρών» όλα τα μέλη των εθνικών μας ομάδων με εξαίρεση τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με το σωματείο του στο εξωτερικό κι έτσι κι αλλιώς μένει εκτός πρωταθλήματος εδώ και πολλά χρόνια.

Συνολικά οκτώ αθλητές κι αθλήτριες, που έχουν κατακτήσει έστω μία φορά τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό, κυνηγούν διακρίσεις στη Σαλαμίνα και τονώνουν το πρεστίζ του θεσμού.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νικητής στις δύο τελευταίες χρονιές), ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο Τάσος Ρηνιώτης στους άνδρες, η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ιωάννα Γερασιμάτου (πρωταθλήτρια Ελλάδας 2023) στις γυναίκες.

Εκεί θα είναι και ορισμένα ακόμα ονόματα με παρουσία σε τελικό του σημαντικότερου αγωνίσματος, όπως ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, η Ελισάβετ Τέρπου, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα απουσιάζει μόνιμα από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το ίδιο συμβαίνει και φέτος ανεξάρτητα από την επιστροφή του στην ελληνική Α1, πάντως θα βρεθεί στη Σαλαμίνα.

πανελλήνιο πινγκ πονγκ

Την Πέμπτη (21/3) διεξάγονται οι κληρώσεις και από τις 10:00 την Παρασκευή (22/3) αρχίζει η δράση με τα γκρουπ του απλού ανδρών. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 51 στους άνδρες (από τους 64, που ήταν ο μάξιμουμ αριθμός) και 27 στις γυναίκες (από τις 48, που είχαν προκριθεί) από 34 σωματεία όλης της χώρας.
Στο διπλό ανδρών πρόκειται να πάρουν μέρος 20 ζευγάρια, στο διπλό γυναικών 12 και στο διπλό μικτό 22.

Συνολικά θα χρησιμοποιηθούν πέντε τραπέζια και στη σάλα θα υπάρχει χώρος και για προθέρμανση. Την Παρασκευή (22/3, 16:00) θα γίνει στο γυμναστήριο η τελετή έναρξης και από τις 18:00 θα πάρουν σειρά τα γκρουπ του απλού γυναικών.

Το διπλό μικτό θα αρχίσει και θα τελειώσει το Σάββατο (23/3), ο τελικός έχει οριστεί για τις 15:00. Την Κυριακή (24/3) το πρόγραμμα ανοίγει στις 10:00 με τους προημιτελικούς σε διπλά και απλά.

Οι τέσσερις τελικοί θα γίνουν σε διαφορετικά ωράρια λόγω της ζωντανής ιντερνετικής μετάδοσης (κανάλι gre78 στο youtube). Κατά σειρά τα καθοριστικά ματς για τα χρυσά μετάλλια έχουν προγραμματιστεί για τις 14:40 στο διπλό γυναικών, για τις 15:10 στο διπλό ανδρών, για τις 15:40 στο απλό γυναικών και για τις 16:30 στο απλό ανδρών.

 

Τελευταία Νέα