Ο Μπαρτομέου δεν παραιτείται και γραπώνεται στην Μπαρτσελόνα που βουλιάζει

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Μπαρτομέου δεν παραιτείται και γραπώνεται στην Μπαρτσελόνα που βουλιάζει

bet365

Ο Τζουσέπ Παρία Μπαρτομέου βρήκε άλλοθι στον κορονοϊό και θα καθίσει λίγο ακόμα στον σβέρκο της Μπαρτσελόνα. Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει την πανουργιά του προέδρου που έφερε το χάος στη Βαρκελώνη.

Ενας χαμός στην Μπαρτσελόνα. Ενας ατελείωτος χαμός σε κάθε επίπεδο και πάνω απ' όλα στην κεφαλή. Εκεί όπου γραπώνεται με νύχια και με δόντια και με κάθε τρόπο ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος κάλεσε συνέντευξη τύπου, για να πει ότι δεν θα παραιτηθεί ούτε αυτή τη φορά. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που πρόσμεναν οι περισσότεροι. Μόνο που άπαντες υποψιάζονταν ότι κάτι θα είχε σκεφτεί πάλι για να τη γλιτώσει...

Ουσιαστικά λοιπόν ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα όφειλε τη Δευτέρα βάσει καταστατικού να προκηρύξει ημερομηνία για το δημοψήφισμα, το οποίο αμφισβητεί τη διοίκησή του. Οι υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί, η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί και ο Μπαρτομέου κανονικά θα ανακοίνωνε τις επόμενες εξελίξεις και ταυτόχρονα την παραίτησή του, ορίζοντας προσωρινή διοίκηση.

Ωστόσο, βρήκε ένα ακόμα παραθυράκι, βασίστηκε στην πανδημία του κορονοϊού και θα παραμείνει έστω για κάμποσο-αδιευκρίνιστο καιρό ακόμα στη θέση του. Αυτή τη φορά το “τέχνασμα” που του χρεώνουν οι αντίπαλοί του, είναι η πρόταση που κατέθεσε τελευταία στιγμή στην τοπική Κυβέρνηση της Καταλονίας, ζητώντας αναβολή του δημοψηφίσματος, ώστε αυτό να οργανωθεί καλύτερα.

Το ζητούμενο σύμφωνα με τη διοίκηση ήταν να προστατευθούν οι μεγαλύτερες ηλικίες. Ενα τεράστιο ποσοστό των 110.132 μελών της Μπάρτσα είναι ηλικιωμένοι και άρα πιο ευάλωτοι στον Covid-19. Κατά συνέπεια, ο Μπαρτομέου κατέθεσε αίτημα για αναστολή της διαδικασίας, η οποία είχε οριστεί για τις δύο πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Στην πρότασή του αξίωσε αρχικά αναβολή και αφού η Κυβέρνηση απάντησε αρνητικά, έπειτα ζήτησε 15 ημέρες το λιγότερο καθυστέρηση, με την Κυβέρνηση όμως να μην δίνει απάντηση σε αυτό.

Θεωρητικά η πρόταση του Μπαρτομέου έχει λογική. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα έκανε ένα τρικ. Πάτησε στο ότι η Κυβέρνηση δεν θα προλάβαινε να απαντήσει για τις ημερομηνίες και κατά συνέπεια αποφάσισε ότι δεν θα παραιτηθεί, μιας και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση. Κάπως έτσι λοιπόν το χάος στους Μπλαουγκράνα συνεχίζεται και λογικά η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς συνδυάζεται πλέον και με κακή αγωνιστική εικόνα, αλλά και τη βαριά ήττα στο Clasico. Και αυτά ενώ ακολουθεί ταξίδι στo Toρίνο για το ματς με τη Γιουβέντους.

Είναι καιρός τώρα που η Μπαρτσελόνα πνίγεται, βουλιάζει στη χειρότερη κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της και ο πρόεδρος της αντί να προσπαθήσει να τη σώσει, γραπώνεται στο κεφάλι της για να μείνει εκείνος λίγο ακόμα έξω από το νερό. Μόνο που σπρώχνει την ομάδα του ακόμα πιο βαθιά...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος