Πρώτη εμφάνιση Τσιόδρα μετά τη μελέτη για τις ΜΕΘ: Ενοχλημένος απάντησε «αυτή η ερώτηση δεν είναι επιστημονική» (vid)

Newsroom
Πρώτη εμφάνιση Τσιόδρα μετά τη μελέτη για τις ΜΕΘ: Ενοχλημένος απάντησε «αυτή η ερώτηση δεν είναι επιστημονική» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, φανερά ενοχλημένος, τόνισε πως «η απάντησή μου δόθηκε με δήλωση», όταν ρωτήθηκε ξανά σε ποιόν παρέδωσε τη μελέτη για τις ΜΕΘ.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, πάνω στην μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα για τις ΜΕΘ και ο επικεφαλής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε, ρωτήθηκε και πάλι, στο επιστημονικό φόρουμ στο οποίο μίλησε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, φανερά ενοχλημένος όταν ρωτήθηκε ξανά σε ποιον στην Κυβέρνηση παρέδωσε την μελέτη, τόνισε πως «αυτή η ερώτηση δεν είναι επιστημονική. Η απάντησή μου δόθηκε την προηγούμενη με δήλωση. Επόμενη ερώτηση»!

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, ανέφερε: «Οι ΜΕΘ διαχρονικά είχαν θνητότητα 30 με 35% και ήταν εξαιρετική κάτι που βοήθησε στο πρώτο κύμα. Ωστόσο η πίεση στο ΕΣΥ και η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αυτή που μεγάλωσε τη θνητότητα. Αρχίσαμε να χάνουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές όσο περισσότερο αυξανόταν η πίεση στο σύστημα υγείας»!

Η κυβέρνηση θεωρεί λήξαν το θέμα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να λέει: «Στο Μαξίμου δεν έχει φτάσει καμία μελέτη, στο Υπουργείο Υγείας δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη» ενώ ο τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός απάντησε: «Υπάρχει τεράστια θα έλεγα εγκληματική πολιτική ευθύνη. Και η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα κατέδειξε ότι και ο πρωθυπουργός ψευδόταν συστηματικά».