Σκανδαλο στο Βατικανό: Σλοβένος ιερέας και έμπιστος του Πάπα κατηγορείται ότι βίασε έως και 20 μοναχές

Newsroom
Σκανδαλο στο Βατικανό: Σλοβένος ιερέας και έμπιστος του Πάπα κατηγορείται ότι βίασε έως και 20 μοναχές
Μία ακόμη καταγγελία σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης κατηγορείται πως συγκάλυψε το Βατικανό.

Ένας καθολικός ιερέας κατηγορείται ότι βίασε μια καλόγρια ενώ δεν δίστασε να την πάει δύο φορές να δει ερωτικές ταινίες, σύμφωνα με τo LadΒible.

Ο Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ, σήμερα 68 ετών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται κοντά στον Πάπα, κατηγορείται ότι έκανε κατάχρηση του «τελετουργικού» ελέγχου του για σεξουαλική ικανοποίηση. Ο Ρούπνικ είναι ιερέας που προέρχεται από το κοντινό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου και είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά αθωώθηκε δύο φορές.

Μια πρώην μοναχή, 58 ετών, ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες της εναντίον του ιερέα, ο οποίος ήταν πνευματικός διευθυντής ενός μοναστηριού στη Σλοβενία εκείνη την εποχή, «θάφτηκαν» για χρόνια κάτω από το χαλί.

Εξήγησε ότι ο ιερέας χρησιμοποίησε την πνευματική του θέση με σκοπό να κάνει ομαδικό σεξ και να παρακολουθεί πορνό τα χρόνια μεταξύ 1987 και 1994.

Πρώην μοναχές δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Domani την Κυριακή (18 Δεκεμβρίου): «Ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να μπαίνει μέσα στον ψυχολογικό και πνευματικό μου κόσμο, εκμεταλλευόμενος τις αβεβαιότητες και τις αδυναμίες μου και χρησιμοποιώντας τη σχέση μου με τον Θεό με ωθήσει σε ερωτικές πράξεις μαζί του».

Μία από τις πιο εντυπωσιακές κατηγορίες της είναι ότι ο ιερέας είπε στη μοναχή ότι θα μπορούσαν να μιμηθούν την Αγία Τριάδα αν εκείνη και μια άλλη μοναχή έκαναν έρωτα μαζί του.

Ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε ενώ ζούσε σε μοναστήρι της Σλοβενίας, αλλά εικάζει επίσης ότι ο ιερέας μπορεί να έχει μέχρι και 20 θύματα.