«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο», υποστηρίζει Έλληνας ακαδημαϊκός

Newsroom
«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο», υποστηρίζει Έλληνας ακαδημαϊκός
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας ακαδημαϊκός υποστήριξε πως τα ελγίνεια πρέπει να παραμείνουν στην Βρετανία.

Τα Ελγίνεια Μάρμαρα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εκθέματα του Βρετανικού μουσείου. Πλήθος κόσμου σπεύδει να τα θαυμάσει, μόλις επισκεφθεί το μουσείο. Ο George Osborne, πρόεδρος του Βρετανικού μουσείου σχεδιάζει την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με αυτό το θέμα. Πρακτορείο ειδήσεων, όπως το Reuters και το Telegraph, έχουν διαρέυσει πληροφορίες πως η συμφωνία είναι κοντά. Για χρόνια στο τραπέζι κάθε πολιτικού πέφτει το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση. Τώρα βέβαια η πολυπόθητη συμφωνία είναι πολύ κοντά στο να κλειδώσει.

Η επιστροφή των μαρμάρων όπως αποδεικνύεται όμως δεν είναι αποδεκτή από όλους. Ο Δρ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, μεγάλος ιστορικός και συγγραφέας, σε συνέντευξη που έδωσε στην Daily Mail, υποστήριξε πως δεν θα είναι καλό τα μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ο ακαδημαϊκός διετέλεσε διευθυντής στο μουσείο της πόλεως των Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Καθώς είμαι αρκετά εξοικειωμένος με τα ελληνικά μουσεία, είμαι πεπεισμένος ότι τα Ελγίνεια Μάρμαρα διατηρούνται πολύ καλύτερα στο Βρετανικό Μουσείο από ό,τι σε οποιοδήποτε ελληνικό».

«Νομίζω ότι η βρετανική κοινή γνώμη τείνει στο να δώσει πίσω τα μάρμαρα στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά το θέμα έχει μια εξαιρετική πολιτική πτυχή», συμπλήρωσε.