Η περίεργη συνταγή που περιλαμβάνει βούτυρο και βότκα και έχει κερδίσει τους χρήστες του TikTok (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Η περίεργη συνταγή που περιλαμβάνει βούτυρο και βότκα και έχει κερδίσει τους χρήστες του TikTok (vid)
Παροξισμό έχει προκαλέσει ο συνδυασμός του βουτύρου με την βότκα στον κόσμο του TikTok, με αρκετούς να τον δοκιμάζουν στα γεύματα τους.

Αν είστε συχνός χρήστης του TikTok, μπορεί να έχετε συναντήσει βίντεο με ένα περίεργο συνοδευτικό φαγητού, που περιλαμβάνει, βούτυρο και βότκα. Αυτό το μοντέρνο καρύκευμα έχει εμφανιστεί σε συνταγές και food hacks σε όλη την εφαρμογή, αλλά τι ακριβώς είναι και γιατί είναι ξαφνικά τόσο δημοφιλές;

Το βούτυρο - βότκα είναι ένα απλό μείγμα. Συνήθως χρησιμοποιείται ως αρωματικός παράγοντας σε αλμυρά πιάτα, προσθέτοντας ένα αλκοολούχο λάκτισμα και μια πλούσια, βουτυράτη γεύση. Η περιεκτικότητα της βότκας σε αλκοόλ μαγειρεύεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, αφήνοντας πίσω μόνο τη γεύση.

@carolinagelen vodka butter #butter #nye #food #vodka #recipe ♬ Sunday - HNNY

Η τάση φαίνεται να ξεκίνησε με ένα βίντεο που δημοσίευσε η χρήστης του TikTok, @feelgoodfoodie, στο οποίο μοιράστηκε μια συνταγή για σάλτσα βότκας που είχε ως βασικό συστατικό το βούτυρο. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral, με τους θεατές να γοητεύονται από την ιδέα της χρήσης βότκας σε μια σάλτσα ζυμαρικών.

Έκτοτε, άλλοι χρήστες του TikTok πειραματίζονται με την συγκεκριμένη σως στις δικές τους συνταγές, χρησιμοποιώντας το για να δώσουν μια νέα πινελιά σε κλασικά πιάτα όπως πουρέ πατάτας, σάντουιτς με ψητό τυρί, ακόμα και τηγανίτες. Ορισμένοι χρήστες το έχουν επίσης ενσωματώσει σε κοκτέιλ, χρησιμοποιώντας το ως υποκατάστατο του κανονικού βουτύρου σε μια ποικιλία ανάμεικτων ποτών.

Αλλά τι κάνει το βούτυρο - βότκα τόσο ξεχωριστό; Για αρχή, είναι ένα απλό και ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια λεπτή, εκλεπτυσμένη γεύση στο μαγείρεμά σας χωρίς να βασιστείτε σε πιο παραδοσιακά αρωματικά όπως αλάτι ή βότανα.

Ορισμένοι χρήστες του TikTok έχουν επίσης σημειώσει ότι μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με το παραδοσιακό βούτυρο, καθώς η περιεκτικότητα σε αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το βούτυρο βότκας δεν είναι υγιεινή τροφή και θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, όπως κάθε άλλο καρύκευμα.