Ναυάγιο στην Πύλο: Φραστικό επεισόδιο της Προέδρου της Δημοκρατίας με αλληλέγγυους

Ναυάγιο στην Πύλο: Φραστικό επεισόδιο της Προέδρου της Δημοκρατίας με αλληλέγγυους
Φραστικό επεισόδιο με πολίτες είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (14/06) ανοιχτά της Πύλου. Εκεί, είχε έναν έντονο διάλογο με διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, ομάδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε την ΠτΔ, η οποία κατευθύνθηκε προς το μέρος τους προκειμένου να συνομιλήσουν. «Μη νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», είπε, απευθυνόμενη στους πολίτες η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε

-Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»...
-ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».
-Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι' αυτό;»
-ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;»
-Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»
-ΠτΔ: «Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»
-Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη»
-ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»
-Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς»ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι...»
-Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»
Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κυρία Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο, αλλά, παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες, με το επεισόδιο να λήγει καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε από το σημείο.