Φωτιά σε βυτιοφόρο: Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φωτιά σε βυτιοφόρο: Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό (vid)
Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Κορίνθου προχώρησε η αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς του φορτίου από το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες στο 45ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού που συνδέει την Αθήνα με την Κόρινθο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η λεπτή διαδικασία μεταφοράς του επικίνδυνου φορτίου πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και να αποφευχθούν τυχόν εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου, δεδομένου ότι το όχημα υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά.

Ως αποτέλεσμα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ορισμένα τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου: από το 39ο χιλιόμετρο της λωρίδας προς Κόρινθο, από τα διόδια Ελευσίνας προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο της λωρίδας προς Αθήνα.

Με εντολή της Τροχαίας, γίνεται υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος του δρόμου στη διαδρομή Αθήνα-Κόρινθος, έχει σχηματιστεί σημαντική ουρά στα διόδια Ελευσίνας.

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλονται προσπάθειες για την ανακατεύθυνση των οχημάτων στις δύο λωρίδες της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Δεδομένης της επικινδυνότητας της κατάστασης, η μετατόπιση πραγματοποιείται σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Πρωτόκολλο Ενεργειών και υπό την επίβλεψη τεχνικών ασφαλείας.

1