Τέλος στο θρίλερ των οδηγών: Άνοιξε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τέλος στο θρίλερ των οδηγών: Άνοιξε το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα (vid)
Από νωρίς  το μεσημέρι η τροχαία με διακοπή της κυκλοφορίας, έκτροπες και αναστροφές επιχείρησε να αποφορτίσει την Εθνική οδό, αν και παρά τις παρεμβάσεις σχηματίστηκαν ουρές χιλιόμετρων.

Μετά από 8 ώρες απίστευτης ταλαιπωρίας φαίνεται πως ολοκληρώνεται το θρίλερ που έζησαν εκατοντάδες οδηγοί που έμειναν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό ύστερα από φωτιά που πήρε βυτιοφόρο. Η μετάγγιση του υγραερίου σε άλλο βυτίο ολοκληρώθηκε και σιγά σιγά θα αρχίσει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα της Εθνικής Αθηνών - Κορίνθου, προς Κόρινθο, όπου βρίσκεται το βυτιοφόρο, καθώς πρέπει να μεταφερθεί και να καθαριστεί ο δρόμος.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ και στα δυο ρεύματα της παλαιάς Εθνικής τα οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της μετάγγισης του εύφλεκτου φορτίου του βυτιοφόρου .