Επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν τα πρώτα «εξωγήινα» αντικείμενα στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού

Newsroom
Επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν τα πρώτα «εξωγήινα» αντικείμενα στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού
Τα πρώτα «εξωγήινα» αντικείμενα φαίνεται να βρέθηκαν στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Μπορεί να ακούγεται σαν ένα σενάριο επιστημονική φαντασία, αλλά ένας αστροφυσικός ισχυρίζεται ότι βρήκε πάνω από 700 «διαστημικά» αντικείμενα στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας.

Αλλά πριν ενθουσιαστείτε, πρέπει να σας πούμε ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν είναι τίποτα απίστευτα κομμάτια τελευταίας τεχνολογίας ή τίποτα διαστημικά εξαρτήματα.

Αντίθετα, τα 750 αντικείμενα είναι θραύσματα από σταγονίδια σιδήρου που εισήλθαν στη γήινη ατμόσφαιρα από τον μετεωρίτη IM1, πριν πέσουν στον βυθό της θάλασσας το 2014.

Με μέγεθος που κυμαίνεται από περίπου 0,1 χιλιοστά έως 0,7 χιλιοστά, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο κατά τη συντριβή τους.

Μόνο όταν ο αστροφυσικός Avi Loeb και οι προπτυχιακοί φοιτητές τους ανακάλυψαν το αρχείο το 2019, αποφάσισαν να ερευνήσουν τι είχε συμβεί στις ακτές του νησιού Manus.

Τα αντικείμενα που έμοιαζαν με μάρμαρα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα με τη χρήση μαγνητικού γερανού σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με τη Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ.

Και μετά από προσεκτική ανάλυση, ο καθηγητής Loeb επιβεβαίωσε την...εξωγήινη προέλευση τους Μεταξύ αυτών ήταν η αφθονία σε σπάνια στοιχεία όπως το λανθάνιο και το ουράνιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι σχηματίστηκαν πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Ο καθηγητής Loeb δήλωσε αργότερα στην Irish Star: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι κρατούν στα χέρια τους υλικά από ένα μεγάλο διαστρικό αντικείμενο».