Πύρινη κόλαση για 14η ημέρα στον Έβρο: Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Δαδιά σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων

Επιμέλεια: Newsroom
Πύρινη κόλαση για 14η ημέρα στον Έβρο: Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Δαδιά σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων
Η φωτιά στον Έβρο καίει για 14η ημέρα. Σε ποιες περιοχές δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ποιο μέτωπο έχει μεγαλύτερη ένταση.

Για 14η ημέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στον Έβρο με τα κύρια πύρινα μέτωπα να εκτείνονται για αρκετά χιλιόμετρα, από το δάσος της Δαδιάς μέχρι τον ορεινό όγκο όπου βρίσκονται τα χωριά Σιδηρώ και Γιαννούλη που έχουν εκκενωθεί το απόγευμα της Πέμπτης.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή την ώρα η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Δαδιά σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Μέχρι αυτή την ώρα ο άνεμος είναι «σύμμαχος» των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς σπρώχνει τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Μάλιστα το μέτωπο προς το παρόν κατευθύνεται σε ήδη καμένη περιοχή που είχε παραδοθεί στις φλόγες πριν περίπου 12 ημέρες. Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή είναι τεράστιες, κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρό και Γιαννούλη.

Καίγεται ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς

Οι φλόγες τη νύχτα κύκλωσαν το Σουφλί φτάνοντας στις παρυφές της πόλης, με τον άνεμο να αλλάζει τελικά κατεύθυνση και να σπρώχνει την πυρκαγιά ξανά προς τη Δαδιά, και τον μικρό πυρήνα της, μοναδικό ανέπαφο σημείο που τώρα καίγεται και αυτός.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από τη φωτιά 25 μετανάστες.