Ολονύχτια μάχη στον Έβρο: «Θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο»

Newsroom
Ολονύχτια μάχη στον Έβρο: «Θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο»
Για 15η συνεχόμενη ημέρα δίνεται μεγάλη μάχη στο πύρινο μέτωπο του Έβρου.

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα περνάει ο Έβρος με την πυρκαγιά να συνεχίζει να μαίνεται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά.

Το απόγευμα της Κυριακής το 112 ήχησε για τους κατοίκους του χωριό Λευκίμμη προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή με κατεύθυνση το Τυχερό. Ωστόσο, με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης και την πτώση -τις τελευταίες ώρες- της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μειώνεται σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλάκιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN για την κούραση που υπάρχει και τον αγώνα που δίνουν όλοι προκειμένου να τελειώσει η πύρινη κόλαση.

«Είναι λογικό. Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις να έχουν μια κόπωση. Είναι λογικό. Δεκαπέντε ημέρες είναι υπάρχει κόπωση. Δεν κοιμήθηκαν καθόλου, όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο, θα πρέπει να κατασβήσουμε τη φωτιά, να σηκωθούμε πάλι όρθιοι και να συνεχίσουμε γιατί υπάρχει ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή και καταστροφή οικονομίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να έχουμε το σθένος να τα αντιμετωπίσουμε και θα το κάνουμε»