«Φρούριο» το Νέο Ηράκλειο: Προσαγωγές διαδηλωτών και «μπλόκο» της ΕΛΑΣ στην αντιφασιστική πορεία

Επιμέλεια: Newsroom
«Φρούριο» το Νέο Ηράκλειο: Προσαγωγές διαδηλωτών και «μπλόκο» της ΕΛΑΣ στην αντιφασιστική πορεία
Σε εννιά προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο Νέο Ηράκλειο, πριν την έναρξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και αυτής των ακροδεξιών στην περιοχή.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Νέο Ηράκλειο και στη Νέα Ιωνία καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις ακροδεξιών με καλέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Καπελώνη και Φουντούλη.

Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού χώρου και τοπικοί φορείς έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία (στην πλατεία ΗΣΑΠ, Ν. Ηρακλείου) ενάντια στη συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε απαγορεύσει «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση» σήμερα σε όλο το νομό Αττικής, ενώ έχει επιστρατεύσει πάνω από 3.000 αστυνομικούς, από την ΟΠΚΕ, τη ΔΙ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ.

Τα μέτρα στις περιοχές είναι δρακόντεια υπό τον φόβο επεισοδίων και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 14 προσαγωγές στην Νέα Ιωνία από αστυνομικούς. Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε πως έγιναν προσαγωγές επτά μελών του.

1

2

1