Δεν ακολούθησε την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία ο Στέφανος Κασσελάκης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δεν ακολούθησε την πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία ο Στέφανος Κασσελάκης (vid)
Στην πορεία για το Πολυτεχνείο βρέθηκε για λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην πορεία για το Πολυτεχνείο έδωσε το «παρών» τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης, όπως φάνηκε και από τις εικόνες που μετέφερε το Mega, έφτασε στην πορεία περί τις 17:30 και έγινε δεκτός από επιδοκιμασίες, με ομάδα ατόμων να του φωνάζουν «Μπράβο» - προφανώς για το ότι δίνει το «παρών». Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με πολύ κόσμο, φωτογραφήθηκε με όσους το θέλησαν και περπάτησε στο πλευρό της βουλευτού του κόμματος, Ρένας Δούρου. Ακολούθησε την πορεία για περίπου 500 μέτρα και στη συνέχεια αποχώρησε.

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Βασιλειάδης, Δώρα Αυγέρνη, Νίκος Παππάς, Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Τσίπρας, Πάνος Ρήγας, Έλενα Αυλωνίτου.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη, τίμησε τη μνήμη του Πολυτεχνείου καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ.

Η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη:

«Είναι μια πολύ συγκινητική ημέρα, μια πολύ συγκινητική επίσκεψη. Όπως γνωρίζετε έχω γεννηθεί 15 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο έχω ζήσει 20 χρόνια στο εξωτερικό άρα επιτρέψτε μου να πω το τι αισθάνομαι το τι σκέφτομαι από τη δική μου οπτική γωνία. Η διεκδίκηση της εποχής Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει στη δικιά της έκφανση, αλλά ακόμα υπάρχει έντονα στην κοινωνία μας και αναπάντηση. Στο κομμάτι της Ελευθερίας βλέπετε την πίεση που δέχονται οι Ανεξάρτητες Αρχές, η πίεση που γίνεται στους Θεσμούς εκ μέρους της κυβέρνησης προφανώς αυτό δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα. Στο κομμάτι της Παιδείας βλέπουμε μια Παιδεία μία τροχιά παιδείας δύο-τριών ταχυτήτων κάτι το οποίο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Πρέπει να ενισχύσουμε τη Δημόσια Παιδεία αντί να την ιδιωτικοποιούν. Και για το ψωμί νομίζω ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητά του, γνωρίζει το αίσθημα της εξάρτησης από το κάθε pass που δίνει η κυβέρνηση, αντί της ελευθερίας να ζήσει μετά τις 20 του κάθε μήνα. Αυτή είναι η διεκδίκηση της εποχής τότε, είναι η διεκδίκηση της εποχής σήμερα και ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης αισθάνομαι ευθύνη ειλικρινά απέναντι στον κόσμο να μπορέσουμε ως κυβέρνηση σύντομα να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών που δυστυχώς διαχρονικές και κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν για το καλό της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων»