Ο Γιώργος Λέντζας στη Γερμανία, το invitation-only δωμάτιο της adidas & όσα πρέπει να ξέρεις για τα running shoes που θα συζητηθούν

Νατάσσα Σχοινά
Ο Γιώργος Λέντζας στη Γερμανία, το invitation-only δωμάτιο της adidas & όσα πρέπει να ξέρεις για τα running shoes που θα συζητηθούν
«Το adidas Supernova είναι ένα παπούτσι ικανό να προσφέρει καλά προπονητικά χιλιόμετρα σε έναν δρομέα που πιέζει και αρκετά σταθερό για να εντάξει έναν άνθρωπο στο τρέξιμο με πολύ ομαλό τρόπο»

Όταν ασχολείσαι με το τρέξιμο, δίνεις μεγάλη έμφαση στα αθλητικά παπούτσια. Για την ακρίβεια, αυτά είναι το «Α» και το «Ω» για να μπορέσεις να κάνεις το run σου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση μπορείς. Είτε είσαι απαιτητικός runner που θέτει συνεχώς challenge στον εαυτό του είτε ένας άνθρωπος που τρέχει πιο χαλαρά για να ενισχύει τη φυσική του κατάσταση. Παράλληλα, βέβαια, με τα αθλητικά παπούτσια να αποτελούν πια και μέρος του lifestyle μας, θες αυτά που θα επιλέξεις να είναι στυλάτα και να μπορείς να τα φοράς και στις εξόδους σου. Κάπου εδώ, να σου πούμε πως το παπούτσι που συνδυάζει με έμφυτη ευκολία όλα τα παραπάνω ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε μερικές μέρες και ακούει στο όνομα adidas Supernova Rise.

Εμείς είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του παπουτσιού στο κατάστημα adidas που βρίσκεται στην Ερμού και στον αριθμό 44 και παρακάτω θα βρεις όλες τις συναρπαστικές πληροφορίες που ανακαλύψαμε.

Η μεγάλη κλήρωση που «ξεκλείδωσε περισσότερα σε ό,τι αγαπάς»

Με την άφιξή μας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον δεύτερο όροφο του καταστήματος, σαφώς και τα adidas Supernova Rise τραβούσαν τα βλέμματα. Γιατί βασικά, πέρα από τα εντυπωσιακά τους χαρακτηριστικά, είναι και ένα πολύ στυλάτο παπούτσι. Αυτό που μπορείς εύκολα να φανταστείς πως το φοράς όλη τη μέρα, από το τρέξιμο μέχρι σε ένα μίτινγκ στη δουλειά.

adidassupernova

Η παρουσίαση άρχισε με την παράδοση των δώρων στους 27 νικητές -ανάμεσά τους ένθερμοι runners, fitness lovers και απλοί λάτρεις των «καλών» παπουτσιών- του διαγωνισμού που έκανε η adidas. Αυτοί επέστρεψαν στο σπίτι τους με ένα ζευγάρι με τα ολοκαίνουργια adidas Supernova Rise. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και το μόνο που χρειαζόταν είναι οι συμμετέχοντες να είναι μέλη του adiClub, του κλαμπ της adidas που ετοιμάζει διαρκώς εκπτώσεις, μοναδικά events, προϊόντα και πολλά άλλα, ειδικά για τα μέλη του. Μπορείς, μάλιστα, να γίνεις μέλος εντελώς δωρεάν και να παρακολουθείς κάθε νεότερο ή να λες τη γνώμη σου στο adiClub μέσα από το adidas app (App Store, Google Play).

Ο Γιώργος Λέντζας παρουσίασε τα adidas Supernova Rise

Αφού οι νικητές άνοιξαν το σούπερ δώρο τους και δοκίμασαν on the spot τα παπούτσια με τον ενθουσιασμό να μην μπορεί να κρυφτεί από το πρόσωπό τους, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Λέντζας. Ο αγαπημένος παρουσιαστής είχε την τύχη να ταξιδέψει στα κεντρικά της adidas στη Γερμανία και να δοκιμάσει πρώτος το καινούργιο παπούτσι. Έμαθε τα πάντα για την κατασκευή του και έκανε ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των running παπουτσιών. Ένα ταξίδι που σίγουρα θα κάνει πολλούς να ζηλέψουν (σ.σ. Εμείς χωρίς αμφιβολία ζηλέψαμε!).

Το ταξίδι στη Γερμανία ήταν στα κεντρικά της adidas στο Χέρτσογκεναουραχ που είναι ένα μικρό χωριό στη Βαυαρία, απ’ όπου ξεκίνησε η adidas. Ήταν ένα ταξίδι που με έβαλε λίγο πιο μέσα στην επιστήμη και στη φυσική που υπάρχει πίσω από κάθε παπούτσι. Για να είμαι ειλικρινής, είναι κάτι με ενδιέφερε. Είχα πάντα μια περιέργεια για το πώς λειτουργεί αυτή η μηχανική στο σώμα όταν αυτό τρέχει, πόσο μάλλον για το πώς κατασκευάζεται ένα παπούτσι.

adidassupernova2

Τα running shoes που καλύπτουν τις ανάγκες όλων

Τα adidas Supernova Rise είναι φτιαγμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ιδανικά για τους ανθρώπους που θέλουν να πιέσουν τον εαυτό τους στο τρέξιμο, για τους ανθρώπους που έχουν κάνει ένα διάλειμμα από το τρέξιμο αλλά θέλουν να ξανατρέξουν, για όσους τώρα γνωρίζουν το τρέξιμο καθώς και για όσους βρίσκονται σε αποθεραπεία (σ.σ. ο developer του παπουτσιού έχει πάθει 4 φορές χιαστό από ατυχήματα στο σκι και στο ποδόσφαιρο, οπότε γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία του ατόμου σε αποθεραπεία). Κι αυτό γιατί η adidas άκουσε και έδωσε σημασία στις απόψεις του κοινού, δημιουργώντας ένα παπούτσι που είναι σαν να το φτιάξαμε εμείς. Ο καθένας από εμάς με το feedback του.

Για να φτάσει στη δημιουργία του τελικού παπουτσιού, η adidas έστειλε πολλά πρωτότυπα και σε πολλές διαφορετικές ομάδες. Αυτά στάλθηκαν πίσω στην εταιρεία για αξιολόγηση και με αυτόν τον αναλυτικό, διεξοδικό τρόπο φτάσαμε στο εντυπωσιακό από κάθε άποψη σημερινό αποτέλεσμα.

Η adidas με το Supernova καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε ανάμεσα στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων που πιέζουν και στις προπονήσεις και στους αγώνες τους, και στον κόσμο που θέλει να ξεκινήσει ερασιτεχνικά, που στρέφεται στο τρέξιμο για το fitness, για να είναι υγιής, για οποιονδήποτε λόγο. Αυτή η κατηγορία δεν καλυπτόταν μέχρι να έρθει το Supernova. Είναι ένα παπούτσι πολύ all-around. Είναι ένα παπούτσι ικανό να προσφέρει καλά προπονητικά χιλιόμετρα σε έναν δρομέα που πιέζει και αρκετά σταθερό για να εντάξει έναν άνθρωπο στο τρέξιμο με πολύ ομαλό τρόπο. Είναι ένα παπούτσι τρεξίματος για τους γρήγορους κι ένα ασφαλές παπούτσι για αυτούς που τώρα θέλουν να γνωρίσουν το τρέξιμο.

adidassupernova3

Τα adidas Supernova Rise φτιάχτηκαν έχοντας λίγο περισσότερο στο μυαλό τις γυναίκες δρομείς. Κι αυτό γιατί τα στατιστικά έδειξαν πως ο αριθμός drop-out των γυναικών είναι σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν των αντρών. Η κατασκευή του παπουτσιού, λοιπόν, με έμφαση στην άνεση και στην απόδοση, ουσιαστικά σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να μην παραιτηθείς. Για όλες εκείνες τις δύσκολες μέρες που επιστρέφεις από τη δουλειά, είσαι απλά «χώμα» και αρχίζει να σου περνάει η σκέψη «Μήπως να μην πάω και να κάτσω απλά σπίτι;».

Τα εν λόγω παπούτσια προσφέρουν ξεχωριστή άνεση σε αυτόν που τα φοράει. Παίρνουν γρήγορα τη φόρμα του πέλματος. Είναι ελαφριά, λειτουργικά και προσφέρουν μεγάλη στήριξη, χωρίς να νιώθεις ποτέ ότι σε «χτυπάνε». Ταυτόχρονα, είναι από τα σχέδια παπουτσιών που αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα αθλητικά μπορούν να είναι πολύ ωραία αισθητικά, στυλάτα.

Επειδή είμαι λίγο παρανοϊκός στο τι παπούτσια φοράω και όλη μου τη ζωή φορούσα κάτι χάλια σαν πιτσιρικάς, χωρίς σόλα, χωρίς τίποτα, τώρα το έχω πάει στο άλλο άκρο. Φοράω αθλητικά σε όλη μου την καθημερινότητα και στη δουλειά και στα γυρίσματα. Το Supernova είναι ένα παπούτσι που με έχει βολέψει. Θα το βάλω στη βαλίτσα μου αν πρέπει να πάω κάπου για δουλειά και δε θέλω να πάρω και δεύτερο παπούτσι για τρέξιμο. Σε κρατάει σταθερό μέσα στην ημέρα σε ορθοστασία, είναι άνετο, είναι ελαφρύ. Παράλληλα, είναι ευπαρουσίαστο, δηλαδή μπορείς να πας σε ένα μίτινγκ σε μία δουλειά και το βράδυ που όλα θα έχουν τελειώσει, μπορείς να δέσεις λίγο πιο σφιχτά τα κορδόνια και να το τρέξεις.

Ωστόσο, το ταξίδι του Γιώργου Λέντζα στη Γερμανία είχε κι άλλες εκπλήξεις. Ο παρουσιαστής μάς μίλησε για το δωμάτιο της adidas που πας μόνο με πρόσκληση. Ένα δωμάτιο που έχει σε ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας ιστορικά μοντέλα, όπως το πρώτο παπούτσι με το οποίο έτρεξε γυναίκα σε μαραθώνιο ή τα παπούτσια του Μαραντόνα.

Είχα τη χαρά να δω όλη τη σειρά ποδοσφαιρικών παπουτσιών της adidas από το 1950 μέχρι σήμερα. Το παπούτσι του Ζιντάν, το παπούτσι του Μπέκαμ, το παπούτσι του Γκερτ Μίλερ. Είχα τη χαρά να δω το πρώτο δρομικό παπούτσι που κατασκευάστηκε ποτέ. Να δω την εξέλιξη μέσα σε αυτά τα 73 χρόνια στο πιο σύνθετο και πιο σοφιστικέ παπούτσι, το Adizero Pro Evo, και φυσικά να δοκιμάσω πρώτος το Supernova και να κάνω κάποια παραμετροποιημένα τεστ πάνω στο σώμα μου, στο πώς τρέχω.

adidassupernova6

Το περασμένο Σάββατο ήταν σίγουρα αξέχαστο. Γνωρίσαμε τα adidas Supernova Rise, την ιδιαίτερη διαδικασία κατασκευής τους αλλά και τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν γενικά στην κατηγορία τους. Μάθαμε από τον Γιώργο Λέντζα όλες τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν και γίναμε μέρος μίας παρεΐστικης συζήτησης, τόσο για τα νέα παπούτσια όσο για ιστορίες τρεξίματος που είχαν να διηγηθούν ο παρουσιαστής και οι τυχεροί νικητές. Τώρα πια, το μόνο που μένει είναι να τα αποκτήσουμε και να σημειώσουμε το δικό μας επιτυχημένο running story!

#adidasrunning #supernova

Advertorial