Έντονη κίνηση στα φαρμακεία: Ανησυχία για το νέο κύμα κορονοϊού (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έντονη κίνηση στα φαρμακεία: Ανησυχία για το νέο κύμα κορονοϊού (vid)
Οι σχεδόν 1.500 εισαγωγές λόγω Covid - 19, που καταγράφηκαν σε διάστημα επτά ημερών, δείχνουν αύξηση 37% σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων εβδομάδων.

Καθώς ένα νέο κύμα Covid - 19 κάνει την εμφάνιση του, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα εμφανίζουν μια σημαντική κινητικότητα. Η ζήτηση για διαγνωστικές εξετάσεις έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με τους φαρμακοποιούς να αναφέρουν δεκαπλάσια αύξηση. Αυτή η αυξημένη ζήτηση συνδυάζεται με τις ανησυχίες για τις ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιοτικά.

Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ανησυχητική αύξηση της ζήτησης για τεστ γρίπης και Covid - 19, καθώς και για αντιιικά φάρμακα. Η αύξηση αυτή θυμίζει την κορύφωση της πανδημίας, με τα φαρμακεία να δέχονται αδιάκοπη ροή τηλεφωνημάτων από πολίτες που ζητούσαν συμβουλές για τα συμπτώματα.

Η κατάσταση έχει γίνει ολοένα και πιο σοβαρή, με περισσότερους από 1.500 ασθενείς να νοσηλεύονται σήμερα λόγω του Covid - 19. Ως απάντηση σε αυτή την κλιμακούμενη κρίση, οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν έντονα τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και εγκαταστάσεις υγείας. Τονίζουν επίσης τη σημασία του εμβολιασμού, ιδίως για τα άτομα άνω των 60 ετών, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο COVID-19 και το εμβόλιο της γρίπης.

Εν μέσω αυτής της έξαρσης των λοιμώξεων, οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν επίσης τις ελλείψεις σε βασικά παιδιατρικά φάρμακα και αντιβιοτικά. Οι ελλείψεις αυτές αποτελούν κρίσιμη πρόκληση για τη διαχείριση της κρίσης υγείας, ιδίως για τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.