«Θεωρούσα έναν απ' αυτούς ψυχάκια, του έλεγα ή θα κάτσεις εδώ σωστά ή θα φύγεις»: Τι έλεγε ο 35χρονος YouTuber (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Θεωρούσα έναν απ' αυτούς ψυχάκια, του έλεγα ή θα κάτσεις εδώ σωστά ή θα φύγεις»: Τι έλεγε ο 35χρονος YouTuber (vid)
Ο 35χρονος YouTuber είχε μιλήσει για τις κατηγορίες σχετικά με την κακοποίηση ΑμεΑ

Βαριά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 35χρονου youtuber. O άνδρας συνελήφθη εχθές (06/02) από την αστυνομία για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο Youtuber είχε μιλήσει στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου παραδέχθηκε πως έχει ασκήσει βία σε ΑμεΑ.

«Έχει γίνει και μπουγέλωμα, αυτά. Σε έναν από αυτούς ασκούσα εν μέρει βία, γιατί δεν είναι ΑμεΑ, απλά τα έχει λίγο χαμένα. Εννοείται του έλεγα ή θα κάτσεις εδώ σωστά ή θα φύγεις. Και εννοείται ασκούσα βία και ήταν και πολύ λίγο. Αυτοί ήταν οι όροι μου, γιατί εάν ήθελε έφευγε, δεν τον κρατούσα με το ζόρι» είχε πει, μεταξύ άλλων, τότε.

«Εγώ περισσότερο θεωρούσα έναν απ' αυτούς ψυχάκια παρά ΑμεΑ, δεν ξέρω τι είναι το ΑμεΑ και πώς το πήρε. Πήγε να με πλακώσει για το τίποτα» σημείωσε για ένα από τα παιδιά, που κατηγορείται πως άσκησε bullying.

«Έπαιρναν χαρτζιλίκι, αλλά περισσότερο τους κράταγα καλά, τους είχα στα Airbnb, τρώγαμε. Εννοείται βγαίναμε μαζί για έναν τόνο, σε όλα τα κλαμπάκια μπαίναμε, είχαμε πάει στη Σαντορίνη, Μύκονο παντού. Εδώ ήταν ένας παράδεισος, ήταν η φάση που ανέδειξε αυτά τα άτομα και τα έβγαλε από το περιθώριο. Ο κόσμος, όπου τους έβλεπε, τους βάραγε, τους έβριζε και τους έφτυνε» είχε πει, παράλληλα, τότε.

«Μετά, όταν ήρθαν εδώ και για πολύ διάστημα αυτά τα άτομα ήταν αγαπητά, τους έδινε ο κόσμος ρούχα, φαγητά και τους αγκάλιαζε. Εγώ γι' αυτό την πληρώνω τώρα, γιατί δεν μίλησα όταν έπρεπε. Η αστυνομία πρέπει να θέσει το ερώτημα για το τι είναι άλλος, γιατί είναι έτσι και κυκλοφορεί. Γιατί να καώ εγώ; Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να μιλήσω εγώ, γιατί έπρεπε να είχε τελειώσει εκεί που ασχολήθηκε η αστυνομία» ανέφερε.

«Τα πράγματα και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και να ρωτήσετε τα παιδιά για το πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε η φάση. Ειδικά, εκείνη την περίοδο που γινόντουσαν όλα αυτά έμενα με τους γονείς μου, δεν μπορούσα να κάνω 1002 πράγματα. Τους έχω δασκαλέψει, γιατί φοβούνται. Μου χτύπησαν την πόρτα, τους δέχθηκα, κάναμε κάποιες συνεργασίες και το χαλάσαμε» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.


Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».