Ντου της αστυνομίας σε παράνομες κόντρες στη Θεσσαλονίκη: Τους πρόδωσαν τα καμένα ελαστικά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ντου της αστυνομίας σε παράνομες κόντρες στη Θεσσαλονίκη: Τους πρόδωσαν τα καμένα ελαστικά (vid)
Βαριές «καμπάνες» σε οδηγούς μετά από έφοδο της αστυνομίας σε σημείο που διεξάγονταν κόντρες στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2) μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από αναφορές για κόντρες πειραγμένων ΙΧ και επικίνδυνες επιδείξεις σε πάρκινγκ στο εμπορικό πάρκο «Μακεδονία».

Λίγο νωρίτερα το ThessToday βρέθηκε στις παράνομες κόντρες και τις κατέγραψε σε βίντεο ντοκουμέντο. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε τις επιδείξεις «φτιαγμένων» αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού.

Στις 11 το βράδυ της Παρασκευής οι πρώτες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ κύκλωσαν το πάρκινγκ, κάνοντας χρήση των υπηρεσιακών φάρων και των ηχητικών προειδοποιήσεων. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων οι περισσότεροι προσπάθησαν να διαφύγουν ωστόσο δεν τα κατάφεραν όλοι, καθώς έπεσαν πάνω στα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. Βεβαιώθηκαν περισσότερες από 140 παραβάσεις από τις οποίες οι 38 είναι για ηχορύπανση και οι υπόλοιπες μεταξύ άλλων για επικίνδυνη οδήγηση, φιμέ τζάμια κ.α.

Οι δυνάμεις της τροχαίας στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αναπτύχθηκαν περιμετρικά του εμπορικού κέντρου και μπλόκαραν στον κυκλικό κόμβο αλλά και σε όλες τις εξόδους κάθε διερχόμενο όχημα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αγνόησαν τα σήματα των αστυνομικών για έλεγχο επιχειρώντας να διαφύγουν, αλλά τα υπηρεσιακά ΙΧ της τροχαίας τους έκλειναν τον δρόμο αναγκάζοντας τους να ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου τα οχήματά τους.

Στην επιχείρηση που πλαισιώθηκε από 5 περιπολικά, δικυκλιστές, δύο γερανούς, αναρκιτικό και ΟΠΚΕ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν άργησαν να μαρκάρουν τα ΙΧ που συμμετείχαν στις παράνομες επιδείξεις. Κατεστραμμένα ελαστικά και θορυβώδεις εξατμίσεις ήταν κάποια από τα στοιχεία ενοχής που οδηγούσαν τις αρχές στο να ελέγξουν ένα όχημα, αλλά και τον οδηγό του. Τα πρώτα πρόστιμα δεν άργησαν να βεβαιωθούν στους παραβάτες.

Έφοδο όμως πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ και στο πάρκινγκ του εμπορικού πάρκου μέσα στο οποίο είχαν παραμείνει κρυμμένοι και διασπασμένοι αρκετοί συμμετέχοντες, προκειμένου να μην πέσουν σε κάποιο από τα μπλόκα της Τροχαίας. Τα στοιχεία όμως τους πρόδιδαν. Κομμάτια από ελαστικά και άσφαλτος γραμμένη από τα drifts που έκαναν για ώρα τα πειραγμένα αυτοκίνητα.