Εταιρεία απέλυσε χαμηλόμισθη εργαζόμενη επειδή έφαγε ένα σάντουιτς που είχε περισσέψει σε αίθουσα συσκέψεων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εταιρεία απέλυσε χαμηλόμισθη εργαζόμενη επειδή έφαγε ένα σάντουιτς που είχε περισσέψει σε αίθουσα συσκέψεων (vid)
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τη μεταχείριση των χαμηλόμισθων εργαζομένων, τη διακριτική ευχέρεια που ασκούν οι εργοδότες στις πειθαρχικές ενέργειες και την πιθανότητα συστημικών προκαταλήψεων στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων.

Σε μια ιστορία που αναδεικνύει τη συχνά επισφαλή φύση της απασχόλησης των χαμηλόμισθων εργαζομένων, η Gabriela Rodriguez, μια 39χρονη ανύπαντρη μητέρα, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής και ηθικής συζήτησης μετά την απόλυσή της από την εταιρεία καθαρισμού Total Clean. Η απόλυση της Ροντρίγκεζ ήρθε αφού έφαγε ένα σάντουιτς με τόνο που είχε περισσέψει από μια αίθουσα συσκέψεων στην δικηγορική εταιρεία Devonshires του Λονδίνου, μια απόφαση που ο εργοδότης της θεώρησε κλοπή.

Η Rodriguez, με καταγωγή από το Εκουαδόρ, κέρδιζε 15 ευρώ την ώρα όταν απολύθηκε επειδή κατανάλωσε φαγητό που προοριζόταν για τα σκουπίδια. Το περιστατικό αυτό προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές στο χώρο εργασίας, τη μεταχείριση του προσωπικού καθαριότητας και τις ευρύτερες επιπτώσεις τέτοιων απολύσεων σε ευάλωτους εργαζόμενους.

Η κατάσταση ήρθε στο φως όταν η Devonshires φέρεται να επικοινώνησε με την Total Clean για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι το σάντουιτς που είχε περισσέψει δεν είχε επιστραφεί, γεγονός που οδήγησε στην απόλυση της Rodriguez. Η πειθαρχική ακρόαση στις 23 Νοεμβρίου κορυφώθηκε με την επιστολή του προϊσταμένου της Total Clean, Graham Peterson, προς τον Rodriguez, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το συνδικάτο United Voices of the World (UVW) συσπειρώθηκε πίσω από την Rodriguez, υποστηρίζοντάς την στην κατάθεση αγωγής αθέμιτης απόλυσης κατά της Total Clean. Ο γενικός γραμματέας της UVW, καταδίκασε την απόλυση ως ενδεικτική των συνηθισμένων, ασήμαντων και δυνητικά μεροληπτικών λόγων για τους οποίους απολύονται καθαρίστριες σε εθνικό επίπεδο.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Devonshires πήρε αποστάσεις από την απόφαση για την απόλυση της Rodriguez, δηλώνοντας ότι η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς τη συμβολή ή την επιρροή της. Η εταιρεία σημείωσε μάλιστα ότι δεν θα είχε αντίρρηση για την επαναπρόσληψη του Rodriguez από την Total Clean, μια στάση που προσθέτει πολυπλοκότητα στην αφήγηση γύρω από το περιστατικό.

Η Total Clean υπερασπίστηκε την απόφασή της, επικαλούμενη τη σημασία της εμπιστοσύνης και της ειλικρίνειας για τη διατήρηση της ακεραιότητας των υπηρεσιών και του εργατικού δυναμικού της. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν ήταν σύμφωνες με τη βρετανική εργατική νομοθεσία και ακολούθησαν μια ενδελεχή ερευνητική και πειθαρχική διαδικασία.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τη μεταχείριση των χαμηλόμισθων εργαζομένων, τη διακριτική ευχέρεια που ασκούν οι εργοδότες στις πειθαρχικές ενέργειες και την πιθανότητα συστημικών προκαταλήψεων στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων. Η ιστορία της Gabriela Rodriguez ρίχνει φως στην επισφαλή φύση της απασχόλησης για πολλούς και στην επείγουσα ανάγκη για ισορροπία μεταξύ των προσδοκιών των εργοδοτών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.