Πήγαμε στο εργοστάσιο της PepsiCo Hellas και είδαμε πώς φτιάχνονται τα πιο ακαταμάχητα πατατάκια

Νατάσσα Σχοινά
Πήγαμε στο εργοστάσιο της PepsiCo Hellas και είδαμε πώς φτιάχνονται τα πιο ακαταμάχητα πατατάκια
Μέσα από την εμπειρία μας, είδαμε πως πίσω από κάθε σπουδαίο πατατάκι, κρύβεται μια σπουδαία πατάτα.

Το να περιγράψουμε με λέξεις τα πατατάκια είναι κάπως δύσκολο. Από την άποψη ότι αυτά που μας προκαλούν αποτυπώνονται καλύτερα στο ύφος του προσώπου μας, ακόμα και μόνο στο άκουσμά τους. Τα πατατάκια είναι συνδεδεμένα με συναισθήματα. Lay’s αλάτι για να απολαύσουμε την αγαπημένη μας ταινία. Lay’s ρίγανη για να δούμε το match στην τηλεόραση. Lay’s αλάτι-ξύδι έτσι για να χαλαρώσουμε απλά στον καναπέ με την παρέα.

Τα Lay’s είναι μέρος της ζωής μας, οπότε μπορείς να καταλάβεις γιατί ενθουσιαστήκαμε όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το εργοστάσιο της PepsiCo Hellas στον Άγιο Στέφανο όπου παρασκευάζονται τα ακαταμάχητα Lay’s. Και κάπως έτσι είδαμε πως κάθε πατατάκι Lay’s δεν είναι απλώς ένα πατατάκι, αλλά πως πίσω από κάθε σπουδαίο πατατάκι, κρύβεται μία σπουδαία πατάτα.

laysergostasio123

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο της PepsiCo Hellas όπου φτιάχνονται τα Lay’s

Πριν ξεκινήσει η περιήγησή μας στο εργοστάσιο για να δούμε το ταξίδι της πατάτας, προηγήθηκε μία εκπαίδευση Υγιεινής & Ασφάλειας, μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, ώστε να εξασφαλιστεί πως το όλο εγχείρημα θα διεξαγόταν με απόλυτη ασφάλεια.

lays789

Αφότου φορέσαμε τα υποχρεωτικά Μέσα Ατομικής Προστασίας, βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις ελέγχου ποιότητας και ενημερωθήκαμε για τους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους από τους οποίους περνά η πατάτα μέχρι να μπει στη γραμμή παραγωγής. Η περιήγησή μας ξεκίνησε από τον χώρο στον οποίο γίνεται η παραλαβή της φρέσκιας, 100% υψηλής ποιότητας πατάτας που καλλιεργείται από αγρότες με εκπαίδευση και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου, αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για την παρακολούθηση της καλλιέργειας.

laysergostasio234

Από εκείνο το σημείο, περνάει στο ειδικό μηχάνημα του πλυσίματος και από εκεί σε αυτό του ξεφλουδίσματος.

laysergostasio345

Από εκεί η πατάτα πλένεται ξανά, κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τηγανίζεται (σ.σ. Σε εκείνο το σημείο, με τη μυρωδιά της τηγανισμένης πατάτας, θέλαμε απλά να αρπάξουμε μία χούφτα πατατάκια από μέσα, κάτι που προφανώς δεν έγινε για ποικίλους λόγους).

laysergostasio456

Ακολουθεί η γευστική ενίσχυση της πατάτας με αλάτι, ρίγανη ή άλλα καρυκεύματα, τα οποία πληρούν εξίσου αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Mε αυτόν τον τρόπο, τα πατατάκια φτάνουν στη φανταστική γευστική κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε για να τοποθετηθούν στις σακούλες τους και να συσκευαστούν.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην PepsiCo Hellas να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις να δημιουργούμε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία για τους καταναλωτές. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα Lays είναι κορυφαίο brand snack. Γιατί προσφέρουν μοναδικές γεύσεις σε ένα πατατάκι, το οποίο φτιάχνεται από εξαιρετικής ποιότητας πατάτες», δήλωσε η Group Brand Manager Snacks PepsiCo Hellas, κ. Κλαίρη Πολυχρονίου.

laysergostasio567

Πολύ σημαντικό - η PepsiCo Hellas, με στόχο τη μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση, προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του εργοστασίου αυξάνοντας το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 35% της ετήσιας ηλεκτρικής ανάγκης της εταιρείας, μέσω εγκατάστασης ΦΒ πάνελ στην οροφή του Εργοστασίου της.

laysergostasio8900

Αφότου παρακολουθήσαμε τα πάντα σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας και την παραγωγή του αγαπημένου brand, πιστοποιηθήκαμε ως «Επίτιμοι Ελεγκτές Ποιότητας» Lay’s συμμετέχοντας σε ένα chip fine tasting, κάτι που ολοκλήρωσε την εμπειρία μας με τον πιο υπέροχο τρόπο.

lay5556

Το εργοστάσιο της PepsiCo Hellas ακολουθεί πολύ αυστηρούς κανόνες και τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας με στόχο να παραδίδει καθημερινά το τέλειο, ακαταμάχητο πατατάκι. Κάθε διαδικασία που υιοθετείται, σε κάθε στάδιο της παραγωγής, περιστρέφεται πάντα γύρω από τον καταναλωτή. Κι αυτό είναι που ζήσαμε κι εμείς μέσα από την ξεχωριστή μας εμπειρία στον Άγιο Στέφανο.

Advertorial