Οι 6 διαφορετικές στάσεις ύπνου: Ο τρόπος που κοιμάσαι λέει πολλά για την προσωπικότητά σου

Οι 6 διαφορετικές στάσεις ύπνου: Ο τρόπος που κοιμάσαι λέει πολλά για την προσωπικότητά σου
Η θέση ύπνου μας δεν προβλέπει μόνο πόσο καλά κοιμόμαστε, αλλά και τι είδους άτομα είμαστε.

Η στάση κατά την οποία κοιμόμαστε κάθε βράδυ, λέει πολλά για την προσωπικότητά μας. Αντανακλά στοιχεία του χαρακτήρα μας και μπορεί να υποδηλώσει πράγματα που δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, όπως για παράδειγμα το πόσο σίγουροι ή ντροπαλοί είμαστε στην πραγματικότητα.

Παρόλο που κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλάζουμε συχνά στάση σώματος, έχουμε μια αγαπημένη θέση στην οποία συνήθως αποκοιμιόμαστε και ξυπνάμε ξανά. Και αυτό αποκαλύπτει τι είδους προσωπικότητα έχουμε, όπως έχει αποδείξει ο καθηγητής Chris Idzikowski στη μελέτη του το 2003.

Το έμβρυο: Αυτοί που κουλουριάζονται στη θέση του εμβρύου περιγράφονται ως σκληροί εξωτερικά αλλά ευαίσθητοι στην καρδιά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί όταν συναντούν κάποιον για πρώτη φορά, αλλά σύντομα χαλαρώνουν. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου, την οποία υιοθέτησε το 41% των 1.000 ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα του Idzikowski.

Στο πλάι: To 15% των ανθρώπων που πήραν μέρος στην έρευνα κοιμόντουσαν ξαπλωμένοι στο πλάι, με τα δύο χέρια κάτω από το σώμα τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άνετοι, κοινωνικοί, αλλά και ευκολόπιστοι.

Φλαμίνγκο: Το 13% των ανθρώπων που απάντησαν στην έρευνα του Idzikowski δήλωσε πως κοιμάται σε αυτή τη στάση. Αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή στο πλάι, με τα δύο χέρια μπροστά και το ένα πόδι ελαφρώς λυγισμένο, τότε μπορεί να είσαι καχύποπτος και κυνικός. Επίσης, μπορεί να αργείς να αποφασίσεις, αλλά όταν πάρεις μια απόφαση, είναι σχεδόν απίθανο να την αλλάξεις.

Ο στρατιώτης: Αν κοιμάσαι ανάσκελα με τα δύο χέρα δίπλα από το σώμα σου, τότε ανήκεις στο 8% της έρευνας. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή τη θέση είναι γενικά ήσυχοι και συγκρατημένοι. Δεν τους αρέσει η φασαρία, αλλά θέτουν υψηλά στάνταρ στον εαυτό τους και στους άλλους.

Ελεύθερη πτώση: To 7% απάντησε πως κοιμούνται ξαπλωμένοι μπρούμυτα με τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι γυρισμένο προς τη μία πλευρά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί, αλλά μπορεί να γίνουν εύκολα νευρικοί. Δεν τους αρέσει η κριτική ή οι ακραίες καταστάσεις.

Αστερίας: Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 5% των ανθρώπων που πήραν μέρος στην έρευνα, οι οποίοι απάντησαν πως κοιμούνται ανάσκελα με ανοιχτά χέρια και πόδια. Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας κάνουν καλούς φίλους γιατί είναι πάντα έτοιμοι να ακούσουν τους άλλους και να προσφέρουν βοήθεια όταν χρειάζεται. Γενικά, όμως, δεν τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;