Έξαλλος για τον μπακαλιάρο ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντροπή να λέμε ότι τον τρώμε για το έθιμο» (vid)

Έξαλλος για τον μπακαλιάρο ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντροπή να λέμε ότι τον τρώμε για το έθιμο» (vid)
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης άστραψε και βρόντηξε, τονίζοντας πως ο μπακαλιάρος την 25η Μαρτίου είναι εκκλησιαστική παράδοση και όχι έθιμο.

Πυρ και μανία με τους πιστούς έγινε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος για τον μπακαλιάρο που τρώνε οι Έλληνες την 25η Μαρτίου.

Ο μητροπολίτης τόνισε στους πιστούς που παρακολούθησαν το κήρυγμά του την Κυριακή της Ορθοδοξίας ότι είναι ντροπή να λέμε ότι πρόκειται για έθιμο.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιο ουσιώδης ο λόγος για την κατανάλωση ψαριών την εν λόγω ημέρα καθώς σχετίζεται με το θαύμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της κυοφορίας του Χριστού.

Μάλιστα, ο μητροπολίτης «μάλωσε» το εκκλησίασμα, τονίζοντας πως η νηστεία του Πάσχα είναι αυστηρή και πως επιτρέπεται μόνο κατανάλωση λαδιού, ωστόσο οι Πατέρες της Εκκλησίας θέλοντας να σηματοδοτήσουν και τη σπουδαιότητα του γεγονότος και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Παναγίας επέτρεψαν στους πιστούς την κατάλυση ιχθύος μόνο για την εν λόγω ημέρα, καθώς και για την Κυριακή των Βαΐων κάθε Σαρακοστής πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.