Βίκτωρ Ρέστης: Ο Έλληνας εφοπλιστής που κέρδισε το δικαστήριο κόντρα στην συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ

Επιμέλεια: Newsroom
Βίκτωρ Ρέστης: Ο Έλληνας εφοπλιστής που κέρδισε το δικαστήριο κόντρα στην συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ
Νικητής στη δικαστική μάχη με την Αμάντα Στέιβλεϊ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου βγήκε ο Βίκτωρ Ρέστης.

Η συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ , Amanda Staveley, διατάχθηκε να καταβάλει 3,4 εκατομμύρια λίρες (3,97 εκατομμύρια ευρώ) στον Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρ Ρέστης, μέχρι τις 22 Απριλίου - αλλιώς μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο να εκδοθεί διαταγή πτώχευσης.

Η Staveley - η οποία βοήθησε στην ενορχήστρωση της κοινοπραξίας που χρηματοδοτήθηκε από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας και αγόρασε τη Newcastle United έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών το 2021 - είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση του Βίκτωρα Ρέστη.

Ωστόσο, στη δίωρη απόφασή του τη Δευτέρα, ο δικαστής Daniel Schaffer απέρριψε την αίτησή της και δήλωσε ότι πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στο ακέραιο μέχρι τις 22 Απριλίου. Ο δικαστής αποφάνθηκε επίσης ότι η Στέιβλεϊ ήταν προσωπικά υπεύθυνη για το χρέος και απέρριψε τα επιχειρήματά της ότι η διαφορά έπρεπε να επιλυθεί σε διαιτησία ή ότι ο Ρέστης της είχε ασκήσει οποιαδήποτε παράνομη πίεση για να λάβει το χρέος.

Η Staveley δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, η 50χρονη δήλωσε ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: theathletic.com