Νέα παρέμβαση Πούτιν για την επίθεση στη Μόσχα: «Είναι συνέχεια των επιθέσεων από τους ναζί του Κιέβου»

Νέα παρέμβαση Πούτιν για την επίθεση στη Μόσχα: «Είναι συνέχεια των επιθέσεων από τους ναζί του Κιέβου»
Σε ένα νέο μήνυμα προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Η τρομοκρατική επίθεση το Crocus City Hall στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές, αλλά η Ρωσία ενδιαφέρεται για «τον οργανωτή», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

«Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστικών ισλαμιστών, την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες. (…) Μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο οργανωτής», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, «τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω διαφόρων διαύλων, προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν υπάρχει δήθεν κανένα ουκρανικό ίχνος σε αυτό το έγκλημα, ότι ο ISIS βρίσκεται πίσω από αυτό». Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο «να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, ιδίως αν οι ισλαμιστές αποφάσισαν πραγματικά να χτυπήσουν τη Ρωσία και ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτή την πράξη εκφοβισμού».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους χαρακτήρισε επίσης την τρομοκρατική επίθεση «ως κρίκο σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών εκείνων που πολεμούν τη Μόσχα από το 2014 στα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου».