Η Apple μηνύει πρώην τεχνικό του iOS για τις διαρροές του Apple Vision Pro

Η Apple μηνύει πρώην τεχνικό του iOS για τις διαρροές του Apple Vision Pro
Κάποιος πιάστηκε να μοιράζει μυστικά του Apple Vision Pro.

Την πηγή των διαρροών του Apple Vision Pro φαίνεται πως βρήκε η Apple. Η αμερικανική εταιρεία προχώρησε σε μήνυση κατά του πρώην υπαλλήλου της Andrew Aude, ο οποίος φαίνεται πως μοιραζόταν απόρρητο υλικό με δημοσιογράφους και υπαλλήλους ανταγωνιστικών εταιρειών για το VisionOS. Όπως αναφέρεται στη μήνυση που κατατέθηκε πριν από 10 ημέρες, o Aude μοιραζόταν στοιχεία για την στρατηγική της Apple, τα χαρακτηριστικά του headset, καθώς και πληροφορίες που ισχυρίζεται ο ίδιος ότι διέρρευσε για να δημιουργήσει πρόβλημα (αφού διαφωνούσε με αποφάσεις της διοίκησης).

Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, με τον Aude να μιλάει στην εφαρμογή Signal και να μεταφέρει σε κάποιον δημοσιογράφο της Wall Street Journal που έχει το ψευδώνυμο “Homeboy” πληροφορίες. Με τον συγκεκριμένο φαίνεται πως έχει μιλήσει πάνω από 1400 φορές μέσω της εφαρμογής, ενώ σε έναν άλλο δημοσιογράφο του The Information είχε στείλει πάνω από 10 χιλιάδες γραπτά μηνύματα, ενώ ταξίδεψε και σε μακρινή περιοχή για να τον συναντήσει από κοντά.

Ο Aude προσλήφθηκε στην Apple το 2016 ως iOS engineer και εστίασε στην βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας των συσκευών της εταιρείας. Η θέση του αυτή του έδινε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και σε προϊόντα που ακόμη δεν είχαν κυκλοφορήσει. Οι διαρροές εντοπίστηκαν στα τέλη του 2023, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες και με την πρώτη ευκαιρία των εσωτερικών συναντήσεων να πηγαίνει στην τουαλέτα και να προσπαθεί να διαγράψει σημαντικό όγκο αποδεικτικών στοιχείων από τη συσκευή του.

Στις 12 Δεκεμβρίου παραδέχτηκε τελικά μετά από πιέσεις τις διαρροές και τρεις ημέρες μετά απολύθηκε.

Andrew Aude