Το πιο βάρβαρο βασανιστήριο στην ιστορία: Ο αρουραίος που τρώει τα σωθικά

Επιμέλεια: Newsroom
Το πιο βάρβαρο βασανιστήριο στην ιστορία: Ο αρουραίος που τρώει τα σωθικά
Η μέθοδος βασανισμού με αρουραίο έχει χαρακτηριστεί ως η πιο βάρβαρη που έχει καταγραφεί στην ιστορία και υπάρχουν αναφορές για τη χρήση της ακόμα και στον 20ο αιώνα.

Πολύς λόγος έχει γίνει τις μεθόδους βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνταν στον μεσαίωνα. Ωστόσο, υπάρχει ένα που ξεπερνάει τον ανθρώπινο νου και θεωρείται ίσως το πιο βάρβαρο που έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Πρόκειται για το βασανιστήριο του αρουραίου και προέρχεται από τη μεσαιωνική Γερμανία. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιήθηκε τότε ευρέως για την τιμωρία εγκληματιών κυρίως.

Οι βασανιστές έδεναν το θύμα με εκτεθειμένη την κοιλιά του. Στη συνέχεια τοποθετούσαν ένα μικρό κλουβί πάνω στην κοιλιά και έβαζαν μέσα έναν πεινασμένο αρουραίο.

Παράλληλα, τοποθετούσαν κομμάτια καυτού άνθρακα πάνω από το κλουβί. Οι αρουραίοι δεν άντεχαν την θερμότητα, τρελαίνονταν και προσπαθούσαν ξεφύγουν τρώγοντας τη σάρκα του θύματος.

Έφταναν ως τα όργανα του θύματος την στιγμή που εκείνο ούρλιαζε από τους πόνους. Μερικές φορές οι αρουραίοι τρύπωναν μέσα στο σώμα των θυμάτων για να φάνε. Ο θάνατος ήταν αργός και βασανιστικός.

Όμως, αυτή δεν ήταν η χειρότερη παραλλαγή του βασανιστηρίου με αρουραίο.

Στην Αργεντινή κατά την διάρκεια της στρατιωτικής χούντας (1976-1983) οι Εβραίοι πολιτικοί αντιφρονούντες επιλέχθηκαν για μια φρικιαστική μέθοδο βασανιστηρίων με αρουραίους. Σε μία από αυτές, οι βασανιστές τοποθετούσαν στον πρωκτό του θύματος έναν σωλήνα και άφηναν τον αρουραίο να εισχωρήσει μέσα.

Στη Χιλή, την περίοδο της δικτατορίας (1974-1990) έκαναν κάτι αντίστοιχο, στις γυναίκες κρατούμενες, τοποθετώντας αρουραίους μέσα στον γυναικείο κόλπο. Σκοπός τους ήταν να μην μπορούν οι γυναίκες να κάνουν παιδιά.