Κασσελάκης για στρατιωτική θητεία: «Θα έπρεπε να είναι τρεις μήνες και να έχει κοινωνικό πρόσημο» (vid)

Κασσελάκης για στρατιωτική θητεία: «Θα έπρεπε να είναι τρεις μήνες και να έχει κοινωνικό πρόσημο» (vid)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ήταν το μεσημέρι της Κυριακής (31/3/24) στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, στον Alpha.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Δεν Γίνεται» του Alpha ήταν το απόγευμα της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης. O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις που δέχθηκε από την παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού και τους συνεργάτες της.

«Προκαλώ για διπλές εκλογές το καλοκαίρι. Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης

Σε ότι έχει να κάνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ο ίδιος σχολίασε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τους υποψήφιους».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ευρωεκλογές και εθνικές μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη φαίνεται η δυναμική... Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν αισθάνεται έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εννοείται» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ικανότατους βουλευτές και ικανότατους επιστήμονες στα think tanks.

Για τη θητεία του, δε, είπε ότι έκανε και αγγαρεία κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται, δηλαδή υπηρεσία στα μαγειρεία και λάντζα.

«Η στράτευση θα έπρεπε να έχει και κοινωνικό ρόλο και να διαρκεί τρεις μήνες», σημείωσε, ενώ οι στρατεύσιμοι «θα έπρεπε να πληρώνονται περισσότερο».