Τοπαλούδης: «Η Ελένη είχε καταγγείλει τον βιασμό στις Αρχές και την έδιωξαν, της είπαν "πήγαινε να βρεις το βίντεο και μετά έλα"» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τοπαλούδης: «Η Ελένη είχε καταγγείλει τον βιασμό στις Αρχές και την έδιωξαν, της είπαν "πήγαινε να βρεις το βίντεο και μετά έλα"» (vid)
Συγκλόνισε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη με όσα αποκάλυψε για την υπόθεση της κόρης του με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία.

Ακόμα μια γυναίκα έχασε την ζωή της από χέρια πρώην συντρόφου της προκαλώντας και μάλιστα το περιστατικό συνέβη έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο αστυνομικός με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο σημείωνε... χαλαρά την καταγγελία και της είπε πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στη νέα γυναικοκτονία, συγκλονίζοντας με όσα είπε και κατήγγειλε.

«Δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία δολοφονία, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο. Αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την συνεχόμενη και αυξανόμενη βία θα έχουμε μία τεράστια πυρηνική έκρηξη και θα έρθει από την ίδια την κοινωνία. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις», είπε αρχικά ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε γίνει βιασμός στην Ελένη μας, πήγε στην αστυνομία μαζί με συμφοιτήτριες της και το κατήγγειλε το συμβάν, ενώ υπήρχε και βίντεο. Ο αστυνομικός και ο αξιωματικός που είχαν υπηρεσία της είπαν "πήγαινε να βρεις το βίντεο και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία". Να κάνει τον ντετέκτιβ το κορίτσι μας 20 χρονών. Άκουσον άκουσον. Αν ήταν το δικό τους παιδί έτσι θα το διώχνανε; Δεν θέλω να ισοπεδώνω και να γενικεύω τα πάντα, ούτε όλους τους αστυνόμους της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν αστυνομικοί που είναι ήρωες, έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές, με αυταπάρνηση. Αυτό που με στεναχωρεί όπως και κάθε πολίτη που απευθύνεται στην αστυνομία για να προστατευθεί, είναι ότι τα κλιμακούμενα περιστατικά, είτε ανευθυνότητας είτε επίορκων αστυνομικών δυστυχώς και αυξάνονται ολοένα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, όχι μόνο εμάς τους πολίτες που θέλουμε την ασφάλεια, θέλουμε μια αστυνομία που προστατεύει πραγματικά τον πολίτη και είναι δίπλα μας. Ποιος φταίει γι' αυτό; Ας αναλογιστούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί και τα αρμόδια υπουργεία. Δεν γίνεται να δολοφονούνται τα παιδιά μας, είτε είναι από το Μάτι, είτε είναι από τα Τέμπη, να σταματήσουν αυτοί οι κομματικοί διαξιφισμοί στην μνήμη των παιδιών μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Θα πω και το ακόμα πιο χειρότερο. Μετά από τον βιασμό του παιδιού μας, όταν έγινε η δολοφονία, στην ανακρίτρια της Ρόδου όταν έγινε η δολοφονία στην ανακρίτρια της Ρόδου, αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι, να μην τους χαρακτηρίσω αστυνομικούς, πήγαν αυτοβούλως, χωρίς να τους καλέσει κανένας, να δώσουν κατάθεση για το περσινό συμβάν. Είχαν δηλαδή τη φωλιά τους λερωμένη και η ανακρίτρια έδωσε εντολή και επιλήφθηκε του περιστατικού του περσινού τότε του 2017, το τμήμα των Αδιάφθορων. Το τμήμα αυτό των Εσωτερικών Υποθέσεων. Εγώ θα το ονομάσω διαφορετικά. Το τμήμα της "κολυμβήθρας του Σιλωάμ" που πήγε και τους έβγαλε λευκές περιστερές», συμπλήρωσε.

«Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο και σε αυτό το συμβάν με την Κυριακή, που να συλλυπηθώ τους γονείς και να τους ευχηθώ τεράστια και πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη για τον Γολγοθά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, για τον ισόβιο ψυχικό τους θάνατο. Εύχομαι κάποια στιγμή τα ισόβια γιαυτούς τους ειδεχθής δολοφόνους να γίνουν πραγματικά ισόβια», υπογράμμισε.

«Έχουν περάσει έξι χρόνια αλλά ο πόνος δεν σβήνει ποτέ. Είναι σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό. Η διάρκεια και η περίοδος της ζωής της οικογένειας ενός θύματος χωρίζεται σε δύο περιόδους, την διάρκεια πριν τη δολοφονία του παιδιού και στην μετά τη δολοφονία του παιδιού που επέρχεται ο ψυχικός θάνατος», συμπλήρωσε.