Φωτιά στo Λασίθι: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους οικισμών

Επιμέλεια: Newsroom
Φωτιά στo Λασίθι: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους οικισμών
Το 112 ήχησε στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών στο Λασίθι της Κρήτης για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα βόρεια του παραθαλάσσιου οικισμού του Μαύρου Κόλυμπου στο Δήμο Ιεράπετρας στο Λασίθι.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί και να δυσκολεύουν πολύ την κατάσβεση.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, λίγο πριν τις 10 οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου με ένα σπίτι ήδη να έχει αρχίσει να καίγεται και έτσι από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχει δοθεί η οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.

Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του 112 και απεστάλη σχετικό μήνυμα στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με την οδηγία στους κατοίκους των περιοχών Μαύρου Κολύμπου, Αχλιά, Αγιά Φωτιάς και Γαλήνης να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

112

Τα άλλα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου σε άλλες δύο περιοχές της Ιεράπετρας δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο με την πυρκαγιά στις Αμμουδάρες να έχει σβήσει και αυτή στις Μάλες να βρίσκεται υπό έλεγχο.