Οι ομάδες στο Euro 2024 που μπορούν να... «εκτοξεύσουν» τις πωλήσεις μπύρας

Επιμέλεια: Newsroom
Οι ομάδες στο Euro 2024 που μπορούν να... «εκτοξεύσουν» τις πωλήσεις μπύρας
Ποιος πιθανός τελικός θα κάνει τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες του κόσμου να... τρίβουν τα χέρια τους και γιατί το γραφείο Εξωτερικών της Βρετανίας «προειδοποίησε» τους φιλάθλους της χώρας για την μπύρα της Γερμανίας.

To φετινό καλοκαίρι, όλοι οι φίλαθλοι της Ευρώπης περιμένουν να δουν τα παιχνίδια του Euro 2024 της Γερμανίας, ακόμα κι εκείνοι που η εθνική ομάδα της χώρας τους δεν συμμετέχει σ' αυτό.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό το ποτό που είναι «συνδεδεμένο» με το ποδόσφαιρο και κυρίως σε τέτοιες διοργανώσεις είναι η μπύρα. Μάλιστα φέτος τα ματς θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Γερμανίας η οποία είναι μια χώρα που λατρεύει την μπύρα.

Euro 2024

Έτσι οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες του κόσμου ελπίζουν ότι τόσο ο ζεστός καιρός όσο και η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική διοργάνωση μπορούν να «εκτοξεύσουν» τις πωλήσεις μπύρας.

Ποιοι παράγοντες θα φέρουν πολλά κέρδη στις ζυθοποιίες

Σύμφωνα με το Bloomberg, εξαιτίας των παραπάνω παραγόντων οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες του κόσμου ελπίζουν ότι θα ανακάμψουν από το «βάρβαρο» -όπως το αναφέρει το δημοσίευμα- 2023.

Οι αναλυτές μάλιστα προβλέπουν ότι οι μεγάλες εταιρείες μπύρας θα ωφεληθούν πάρα πολύ εάν ο καιρός στην Γερμανία είναι ζεστός και καλός κατά την διάρκεια του Euro 2024 τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Ντάνκαν Φοξ, παραδοσιακά, τα «μεγάλα» πρωταθλήματα ποδοσφαίρου όπως της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, έτσι κι αλλιώς συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων μπύρας στην Ευρώπη.

Με βάση αυτό, εάν οι Εθνικές ομάδες αυτών των χωρών προχωρήσουν στις τελικές φάσεις της διοργάνωσης είναι πιθανό να «εκτοξεύσουν» τις πωλήσεις μπύρας.

Μπύρα

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανία, η Αγγλία και η Ισπανία συγκαταλέγονται στους 10 κορυφαίους καταναλωτές μπύρας παγκοσμίως όπως αναφέρει το δημοσίευμα, άρα αν κάποια από αυτές τις χώρες φτάσει στον τελικό του Euro κόντρα π.χ. σε Ιταλία και Γαλλία, τότε οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες του κόσμου θα «τρίβουν τα χέρια τους».

Η «προειδοποίηση» στους Βρετανούς

Πάρα πολλοί είναι οι Βρετανοί που αναμένεται να κάνουν το ταξίδι στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι, με το Euro να διεξάγεται από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το skynews.gr, οι φίλαθλοι της Αγγλίας και της Σκωτίας που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Γερμανία έχουν λάβει επίσημες οδηγίες για την κατανάλωση μπύρας.

Οι επίσημες οδηγίες από το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) προέτρεψαν τους ανθρώπους να «πίνουν υπεύθυνα» κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Γερμανία λόγω του Euro.

Μάλιστα, τους προειδοποιούν πως αν κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και δημιουργηθούν φασαρίες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποκλεισμό από τα γήπεδα και είναι κάτι που δεν θα το ήθελαν καθώς οι ελπίδες της Αγγλίας για πολύ καλή πορεία και τελικό είναι πάρα πολλές.

Συγκεκριμένα το FCDO αναφέρει: «Η μπύρα μπορεί να είναι πιο "δυνατή" από ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, γι' αυτό πίνετε υπεύθυνα, γνωρίζετε τα όριά σας και σεβαστείτε τους τοπικούς νόμους. Μπορεί να μην σας αφήσουν να μπείτε στο γήπεδο εάν πιείτε πολύ».

Ωστόσο, ο Paul Goodwin, συνιδρυτής της Ένωσης Υποστηρικτών Ποδοσφαίρου της Σκωτίας, απέρριψε κάθε ανησυχία ότι η γερμανική μπύρα είναι πολύ δυνατή για τους Άγγλους και τους Σκωτσέζους οπαδούς.

«Έχουμε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, δοκιμάσαμε φαγητά και μπύρες παντού και δεν είχαμε ποτέ πραγματικά πρόβλημα με αυτό. Γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα», είπε.