Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις εκθέτουν τον 39χρονο δολοφόνο: «Επιλεκτική αμνησία, δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο»

Επιμέλεια: Newsroom
Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις εκθέτουν τον 39χρονο δολοφόνο: «Επιλεκτική αμνησία, δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο»
Παρορμητικές και χειριστικές συμπεριφορές διέγνωσε ο ψυχίατρος για τον 39χρονο δολοφόνο

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι δύο ψυχιατρικές γνωματεύσεις στον 39χρονο δράστη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, την ώρα που παραμένει διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αττικόν» μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η μία εξ αυτών είναι του ειδικού ψυχικής υγείας ο οποίος, σύμφωνα με το Mega, τον εξέτασε αμέσως μετά αφού προφυλακίστηκε. Μεταξύ άλλων, στην πρώτη γνωμάτευση αναφέρονται τα εξής: «Ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωρικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης ή ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται γνωστικές διαταραχές, πλην μίας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Το Σάββατο, ο 39χρονος ζήτησε να κάνει δεύτερη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όπου έγιναν γνωστά τα εξής: «Σταθερή κλινική εικόνα, λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών, χειριστικών συμπεριφορών, συνέχιση παραμονής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επιτήρησης» συμπληρώνει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να πραγματοποιούν ελέγχους ανά 20 λεπτά στο κελί του.