Το συγκλονιστικό βίντεο για το bullying: «Για να σπάσει ο κύκλος της βίας πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ»

Επιμέλεια: Newsroom
Το συγκλονιστικό βίντεο για το bullying: «Για να σπάσει ο κύκλος της βίας πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ»
Συγκλονίζει το βίντεο του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό.

Τους άξονες της εθνικής στρατηγικής και την εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, παρουσίασε μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - την πλατφόρμα καταγραφής, διαχείρισης και παρακολούθησης περιστατικών stop-bullying.gov.gr, τη στελέχωση των σχολείων με περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, την ένταξη στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών δράσεων ενεργού πολίτη, νέο σχολικό κανονισμό, την επαναφορά της πενθήμερης αποβολής και δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, ψηφιοποίηση του απουσιολογίου, την απλοποίηση των διαδικασιών για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αυστηροποίηση των κανόνων για τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε ένα συγκλονιστικό σποτ κατά του bullying.

«Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Αν είσαι μαθητής/μαθήτρια ή γονέας μαθητή που βιώνει bullying στο σχολείο, μπες στο https://stop-bullying.gov.gr και κάνε αναφορά. Το σχολείο σου μαζί με μια ομάδα ειδικών θα διαχειριστούν το ζήτημα σου με ασφάλεια, μέχρι να επιλυθεί. #StopBullyingGR #MilaMporeis» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην περιγραφή του βίντεο.