Το λάθος που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου

Το λάθος που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Προφανώς κι έχουμε πέσει όλοι μας σε αυτή την παγίδα.

Όταν παίρνεις μια εξάδα με αυγά συνήθως το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να την φυλάξεις στην πόρτα του ψυγείου. Έτσι δεν είναι; Ήξερες, όμως, ότι αυτή η τακτική είναι εντελώς λάθος;

Kι όμως, τα αυγά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου, καθώς είναι το μέρος όπου υπάρχουν οι περισσότερες αλλαγές θερμοκρασίας. Αν και τα περισσότερα ψυγεία συνήθως έχουν κατασκευαστικά μια τοποθετημένη αυγοθήκη στην πόρτα τους, δεν θα πρέπει να πέφτουμε σε αυτή την παγίδα.

Όπως επισημένουν αρκετοί διατροφολόγοι, θα πρέπει να τοποθετούμε τα αυγά μας στο πίσω μέρος των ραφιών του ψυγείου, έτσι ώστε να μην επηρρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας κατά το άνοιγμα της πόρτας.

@consumerreports Despite the fact that many refrigerators have gallon door bins and egg-shaped compartments that seem ideal for them, your refrigerator door is likely too warm for milk and eggs. Learn more through the link in our bio. #fridgeorganization #refrigerator #kitchentok ♬ original sound - Consumer Reports

Το άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι φυσικά το «γιατί τα αυγά στο σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε ένα ράφι και στο σπίτι πρέπει να τα βάζουμε στο ψυγείο». Εδώ, λοιπόν, η απάντηση είναι πως αν παραμένουν σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος.

Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι εναλλαγές στη θερμοκρασία. Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου.