Καθάριζαν την τουαλέτα στο 700 ετών σπίτι τους και έκαναν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Καθάριζαν την τουαλέτα στο 700 ετών σπίτι τους και έκαναν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη (vid)
Σοκαρισμένοι έμειναν έναν άντρας και μια γυναίκα με την ανακάλυψη που έκαναν στην τουαλέτα του σπιτιού τους.

Ένα ζευγάρι από την Βρετανία τα «έχασαν» με αυτό που ανακάλυψαν, όταν καθάρισαν την τουαλέτα στο σπίτι τους, το οποίο είναι 700 ετών.

Το ζευγάρι ανακάλυψε την πέτρινη εικόνα ενός γκαργκόιλ, δηλαδή μίας γοτθικής δαιμονικής μορφή, πίσω από την τουαλέτα. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Φώναξα στη γυναίκα μου και είπα ‘βρήκα ένα πράγμα’», δήλωσε ο 41χρονος Rory Vorster.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το πέτρινο γκαργκόιλ, το οποίο έχει μια τρύπα στην θέση του στόματος και ένα δαιμονικό πρόσωπο, και θα μπορούσε να κοσμεί την πόρτα στο κάστρο του κόμη Δράκουλα.

Ο χώρος φέρεται να ανήκει στον καθεδρικό ναό του Λίνκολν και πιστεύεται ότι είναι η κατοικία ενός πρώην εφημέριου. Λόγω του μεγέθους του σπιτιού το ζευγάρι δεν το είχε εξερευνήσει διεξοδικά. Το συγκεκριμένο σπίτι έχει 12 δωμάτια.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, όταν ο Rory πήγε να καθαρίσει την τουαλέτα. Το πέτρινο γκαργκόιλ βρισκόταν κάτω από ένα ξύλινο πάνελ, το οποίο βρισκόταν πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας.

Στη συνέχεια το ζευγάρι προσπάθησε να βρει την προέλευση του προσωπείου της τουαλέτας και άρχισε να ρωτάει τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την Tracy, αρκετοί υποστήριξαν ότι η πέτρινη μάσκα είναι απόδειξη της ύπαρξης κάποιας αίρεσης.

Τελικά το ζευγάρι έμαθε από ειδικούς στον Καθεδρικό Ναό του Λίνκολν ότι το σκαλιστό προσωπείο ανήκει σε ένα σύστημα αποχέτευσης που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

«Θα προοριζόταν για έναν εφημέριο», είπε η Tracy, η οποία βρήκε ύποπτο το γεγονός ότι το γκαργκόιλ ήταν κρυμμένο. «Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη γιατί αποφάσισαν να το καλύψουν. Ήταν καλά τεκμηριωμένο, αλλά δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι εδώ γύρω», εξήγησε η 40χρονη.

«Ολόκληρο το σπίτι έχει ένα είδος κούφιων τοίχων, οπότε αμέσως σκεφτήκαμε ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Στην πραγματικότητα είμαστε σχεδόν σίγουροι τώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Rory.