Μυστήριο με τον θάνατο φαντάρου λίγα μέτρα από τη σκοπιά του: «Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3»

Επιμέλεια: Newsroom
Μυστήριο με τον θάνατο φαντάρου λίγα μέτρα από τη σκοπιά του: «Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3»
Σχεδόν έξι χρόνια έχουν περάσει από το πρωινό της 27ης Ιουνίου του 2018 όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε «ψυχρά και ωμά» στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι

Με μία νέα υπόθεση μυστηρίου με θύμα ένα νεαρό οπλίτη φύλακα των συνόρων, ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η εκπομπής «Φως στο Τούνελ». Τι συνέβη και ο φαντάρος της βραχονησίδας Ρω Μανώλης Τσικνάκης βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα από τη σκοπιά του; Ο αρμόδιοι είπαν πως αυτοκτόνησε αλλά το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας είναι καταπέλτης. Τα επιστημονικά ευρήματα ιατροδικαστή και οπλουργού που αποκλείουν την αυτοχειρία και «δείχνουν» τις πραγματικές συνθήκες θανάτου.

Οι γονείς του νεαρού στρατιώτη Μανώλη Τσικνάκη, που βρέθηκε νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες στο φυλάκιο της νήσου Ρω, στις 27 Ιουνίου του 2018, μίλησαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για τον αγώνα που κάνουν να φανεί η αλήθεια. Φανερά συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια η μητέρα του δείχνει τη σημαία και το καπέλο που της παρέδωσαν την πρώτη φορά που πήγε στο νησί.

«Ζήσαμε στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Μανώλης μου αυτοκτόνησε. Ήξερα το παιδί μου. Γνωστοί και φίλοι μας συμβούλευσαν να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους για να βρούμε την άκρη και τη βρίσκουμε».

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε και με φαντάρο που ήταν στην ίδια σειρά με τον στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στην βραχονησίδα Ρω και είδε πολλά

«Άλλαξε το κλίμα με το που ήρθε ο νέος ανώτερος αξιωματικός υπηρεσίας. Μας έκανε συνέχεια συναγερμούς και προσπάθησε να μας φέρει στα δικά του δεδομένα, ασκώντας μας μεγάλη πίεση. Ήμασταν μια μονάδα πεζικού και όχι ειδικές δυνάμεις. Ο Μανώλης ήταν εύχαρος και λόγω του χιούμορ του ήρθαμε πιο κοντά», λέει χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως όταν έφτασαν στην προβλήτα τα στελέχη, έτρεξαν πάνω προς το Μάτι όπου ήταν το φυλάκιο και ακολούθησε και εκείνος παίρνοντας το φορείο.

«Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει ΚΑΡΠΑ στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια. Τον Μανώλη τον σκοτώσανε από πιστόλι», ανέφερε.