Πελάτισσα αποκλείστηκε από την Uber για χρήση «ναζιστικού» ονόματος: «Δεν πρόκειται να το αλλάξω για κανέναν»

Επιμέλεια: Newsroom
Πελάτισσα αποκλείστηκε από την Uber για χρήση «ναζιστικού» ονόματος: «Δεν πρόκειται να το αλλάξω για κανέναν»
Όταν η Swastika Chandra προσπάθησε να φτιάξει λογαριασμό στην Uber, της είπαν ότι το αμφιλεγόμενο όνομά της είχε χαρακτηριστεί ως "δυνητικά προσβλητικό" και δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία

Η εταιρεία ταξί Uber αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από μια γυναίκα με ένα ασυνήθιστο όνομα, αφού της απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της.

Η Swastika Chandra - της οποίας το μικρό όνομα σημαίνει "καλή τύχη" στα σανσκριτικά ... αλλά είναι επίσης το όνομα του διαβόητου ναζιστικού συμβόλου - ισχυρίζεται ότι της απαγορεύτηκε η χρήση των υπηρεσιών ταξί επειδή η εταιρεία χαρακτήρισε το όνομά της ως "δυνητικά προσβλητικό".

Ωστόσο, μιλώντας για το περιστατικό, δήλωσε στην εκπομπή A Current Affair του 5 News της Αυστραλίας ότι της δόθηκε το στα νησιά Φίτζι, όπου μεγάλωσε.

Η 35χρονος είπε συγκεκριμένα: "Δεν ξέρουν ότι οι Ινδουιστές το χρησιμοποιούσαν για χιλιάδες χρόνια πριν τον Χίτλερ;. Είναι ένα πολύ κοινό όνομα. Προσωπικά γνωρίζω τέσσερα ή πέντε άλλα κορίτσια με το ίδιο όνομα. Στο σχολείο είχαμε άλλα δύο ή τρία κορίτσια με το ίδιο όνομα - Σημαίνει καλή τύχη και σημαίνει καλά πράγματα για μένα. Είμαι πολύ περήφανη για το όνομά μου. Πιστεύω στα καλά που το συνοδεύουν και δεν πρόκειται να το αλλάξω για κανέναν".

Η ιστορία συνεχίστηκε για πέντε μήνες και χρειάστηκε να παρέμβει και να την υπερασπιστεί το Ινδουιστικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, καθώς και η εβραϊκή κοινότητα της χώρας. Η γυναίκα τιμάται τώρα από την κοινότητα των Ινδουιστών επειδή αντιστάθηκε στην Uber - με την εταιρεία να εκδίδει μια πολύ απολογητική δήλωση και να ζητάει συγνώμη από την γυναίκα.