Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά

Newsroom
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά
Κολοσσιαίο προϊστορικό φίδι ανακαλύφθηκε στην Ινδία

Ένα εξαφανισμένο φίδι, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο του είδους του, ανακάλυψαν επιστήμονες στην Ινδία.

Το γιγάντιο φίδι ταυτοποιήθηκε ως Vasuki indicus, ένα είδος madtsoiid που χρονολογείται πριν από 47 εκατομμύρια χρόνια και έχει σχεδόν διπλάσιο μέσο μέγεθος από τους πύθωνες και άλλα παρόμοια φίδια, αναφέρει το CBS News.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports, οι ερευνητές από το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Roorkee δήλωσαν ότι ανακάλυψαν μια "εξαιρετικά διατηρημένη, μερική σπονδυλική στήλη" του φιδιού.

Το φίδι ήταν πιθανότατα αρπακτικό που περιόριζε το θήραμά του όπως ένας πύθωνας, με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανότατα αργοκίνητο και πολύ μεγάλο για να είναι τροφοσυλλέκτης.

Από το δείγμα που βρήκαν, διαπίστωσαν ότι το φίδι ήταν πλήρως ανεπτυγμένο και είχε ένα ευρύ, κυλινδρικό σώμα. Τέλος, η μελέτη αναφέρει ότι θα μπορούσε να ζυγίζει σχεδόν έναν μετρικό τόνο (1.000 κιλά).

Το μόνο άλλο συγκρίσιμο φίδι από άποψη μήκους είναι το εξαφανισμένο Titanoboa, που θεωρείται ευρέως το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου, το οποίο είχε μήκος περίπου 15 μέτρα και πλάτος 0,9 μέτρα.