Δολοφονία Λυγγερίδη: Η στιγμή που οι συλληφθέντες οπαδοί μεταφέρονται στον Εισαγγελέα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δολοφονία Λυγγερίδη: Η στιγμή που οι συλληφθέντες οπαδοί μεταφέρονται στον Εισαγγελέα (vid)
Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρθηκαν από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι 67 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι εμπλεκόμενοι σε αρκετά περιστατικά οπαδικής βίας θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Από τα 68 άτομα που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών, τα 63 άτομα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε οπαδική βία, 4 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να αποδοθούν σε 5 άτομα.

Μετά από 4 μήνες εκτεταμένης έρευνας της ασφαλείας Αττικής που διεξήχθη κάτω υπό άκρα μυστικότητα και μια επιχείρηση «σκούπα», η οποία πραγματοποιήθηκε εχτές και περιελάμβανε έρευνες σε δεκάδες σπίτια και οχήματα, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους φόρεσαν χειροπέδες σε 60 άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι φέρονται να τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις τουλάχιστον από το 2019.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Mερκουρη» και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.