Εργαζόμενη στην Google αποκαλύπτει τις αντισυμβατικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις συνεντεύξεις: Ο γρίφος με την καφετέρια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εργαζόμενη στην Google αποκαλύπτει τις αντισυμβατικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις συνεντεύξεις: Ο γρίφος με την καφετέρια (vid)
Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το βίντεο μιας εργαζόμενης στην Google που αποκαλύπτει τις τεχνικές που εφαρμόζονται προκειμένου να προσληφθεί ένας νέος υπάλληλος.

Στην αρένα των συνεντεύξεων για δουλειά με υψηλό ρίσκο, οι υποψήφιοι συχνά προετοιμάζονται σχολαστικά για κάθε πιθανή ερώτηση, μόνο και μόνο για να βρεθούν απροετοίμαστοι από μια απροσδόκητη ερώτηση από τον υποψήφιο εργοδότη τους.

Πάνε οι μέρες των κλισέ ερωτήσεων για τα δυνατά και αδύνατα σημεία, που αντικαταστάθηκαν από γρίφους που προκαλούν σκέψη και έχουν σχεδιαστεί για να αποκαλύψουν την αληθινή ουσία ενός υποψηφίου πέρα από τα όρια του βιογραφικού του. Για όσους δεν έχουν μυηθεί στην τέχνη των αντισυμβατικών τεχνικών συνέντευξης της Google, η ερώτηση για τις καφετέριες μπορεί να φαίνεται σαν μια απόκλιση από τον κανόνα. Ωστόσο, πίσω από τη φαινομενικά αθώα όψη της κρύβεται μια στρατηγική μέθοδος που αποσκοπεί στην αποκάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του μυαλού ενός υποψηφίου.

@hrbitch How Google Stumps Interviewers #interviewtips #interview #jobsearch #jobinterview #interviewquestions #resume #career #fyp ♬ original sound - hrbitch

Όπως αποκάλυψε μια πρώην υπάλληλος της Google στο TikTok, αυτή η αινιγματική ερώτηση έχει μπερδέψει ακόμη και τους πιο έμπειρους συνεντευξιαζόμενους. Το σενάριο έχει ως εξής: Φανταστείτε μια πολυσύχναστη καφετέρια στο Σαν Φρανσίσκο με ανεξάντλητη προσφορά κόκκων καφέ, φλιτζανιών και τσαγιών, όπου οι πελάτες περιμένουν με ανυπομονησία στην ουρά γύρω από το τετράγωνο. Η ανατροπή; Όλη η εγκατάσταση καταλαμβάνει μόλις 500 τετραγωνικά μέτρα. Το ζητούμενο: υπολογίστε τον μέγιστο αριθμό φλιτζανιών καφέ που μπορεί να παράγει αυτή η μικροσκοπική μονάδα παραγωγής μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Οι απαντήσεις σε αυτό το αίνιγμα κυμαίνονται από λογιστικές εκτιμήσεις, όπως τα επίπεδα προσωπικού και η αποδοτικότητα της παραγωγής, μέχρι μαθηματικούς υπολογισμούς που βασίζονται στους χρόνους παρασκευής και σερβιρίσματος. Ωστόσο, η Tiktoker επισημαίνει έξυπνα , δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις. Αντίθετα, ο υπεύθυνος της συνέντευξης επιδιώκει να ξετυλίξει το κουβάρι της αναλυτικής ικανότητας και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων του υποψηφίου, προσφέροντας μια ματιά στις γνωστικές διαδικασίες και τις ικανότητες λήψης αποφάσεων.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να βρεθούν σε αμηχανία από τέτοιες αντισυμβατικές ερωτήσεις, άλλοι τις αντιλαμβάνονται ως μια ευκαιρία να αναδείξουν την εφευρετικότητα και την προσαρμοστικότητά τους. Στη σφαίρα των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Google, όπου η καινοτομία κυριαρχεί, η ικανότητα να περιηγείσαι στην ασάφεια και να σκέφτεσαι έξω από το κουτί είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό, ένα χαρακτηριστικό που υπερβαίνει τις παραδοσιακές μετρήσεις της επιτυχίας.

Ωστόσο, εν μέσω της ίντριγκας και της αμηχανίας που περιβάλλει την τακτική των συνεντεύξεων της Google, αναδύεται μια αχτίδα καθησυχασμού για τους επίδοξους υποψηφίους. Επικαλούμενη δεδομένα που διαψεύδουν την αποτελεσματικότητά τους στην πρόβλεψη της απόδοσης στην εργασία, η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια πιο ολιστική προσέγγιση στην πρόσληψη, μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στις σχετικές δεξιότητες, τις εμπειρίες και την πολιτισμική καταλληλότητα.